07/07/2022

Maria Dolors Burjalés és la nova degana de la Facultat d’Infermeria

Treballarà per assegurar el relleu generacional al capdavant del centre, la implantació del grau d'Infermeria a la nova seu Vilafranca del Penedès, la internacionalització i la incorporació de metodologies actives d'aprenentatge

Maria Dolors Burjalés, degana de la Facultat d'Infermeria.

La nova degana de la Facultat d’Infermeria és Maria Dolors Burjalés, que ha estat escollida per la Junta de Facultat en les eleccions d’aquest 7 de juliol. Es posa al capdavant del centre després que la fins ara degana, María Jimenez, hagi estat nomenada secretària general de la Universitat. A Maria Dolors Burjalés l’acompanyaran Maria Paz Querol com a vicedegana; Lina Casadó, com a secretària acadèmica; Alba Roca, Lourdes Rubio, Nuria Albacar i Rosa Raventós, coordinadores de grau al campus Catalunya, seu del Baix Penedès, campus Terres de l’Ebre i seu Vilafranca del Penedès, respectivament, i M. Antònia Martorell, coordinadora del Màster en Investigació en Ciències de la Infermeria.

Burjalés és infermera especialista en salut mental, psicòloga i doctora en Ciències de la Infermeria per la URV, que va iniciar la seva trajectòria com a infermera assistencial en l’àmbit de la salut mental i posteriorment en unitats hospitalàries. És professora titular d’universitat del Departament d’Infermeria de la URV, ha estat secretaria acadèmica de la facultat durant diferents períodes (1999-2004, 2011-2012 i des d’aleshores fins ara), i ha impartit docència en assignatures de grau i de màster. Com a docent, destaca el seu interès per la salut mental i la relació terapèutica aprofundint en la pràctica reflexiva com una eina bàsica d’aprenentatge pels estudiants.

És membre del grup de recerca d’Infermeria Aplicada de la URV i la seva recerca abasta l’àmbit de la salut mental, gènere e innovació docent. L’activitat docent i de recerca l’ha nodrit i complementat amb diferents estades de mobilitat. A més a més, forma part del Grup Interuniversitari de Recerca en Gènere, Diversitat i Salut (GIR-GEDIS) de la UB i de l’Equip Interuniversitari d’Infermeria, Gènere i Diversitat de les universitats espanyoles.

La nova degana vol donar continuïtat a la feina iniciada en l’anterior mandat, força marcat per la pandèmia, i afrontar tres reptes per encaminar el futur de la Facultat d’Infermeria: assegurar la renovació generacional, fomentar el sentiment de pertinença d’estudiantat i professorat al centre i a la URV i donar resposta al programa formatiu del grau en Infermeria que s’impartirà en quatre campus o seus diferents.

De fet, una de les novetats del proper curs és la creació de places del grau a la nova seu Vilafranca del Penedès, per al qual cosa Burjalés veu indispensable el treball en equip i, d’acord amb el Departament d’Infermeria, incrementar els recursos humans i materials per a la docència per garantir un ensenyament de qualitat i aportar major benestar a tota la comunitat del centre en les diferents ubicacions on s’imparteix Infermeria

Pel que fa a la docència, també preveu continuar promovent la internacionalització, la incorporació de metodologies actives i noves formes d’aprenentatge i ensenyament per assolir les competències que capacitin els estudiants per ser infermeres i infermers que portin el segell de la Universitat, sempre des d’un punt de vista humanista.

Pel que fa a la vida del centre, vol impulsar la participació de l’estudiantat als òrgans col·legiats com a representants de curs i reprendre la participació en jornades d’estudiants i activitats solidàries i en salut, entre d’altres. En la mateixa línia, també preveu recuperar les activitats presencials adreçades al professorat per fomentar la cohesió.

Print Friendly, PDF & Email