15/05/2019

La URV aconsegueix 11 medalles més a les competicions universitàries catalanes i l’argent de Tir amb Arc a Espanya

Dos estudiants queden en el primer lloc dels jocs del programa internacional PCU University Games amb la selecció universitària de Catalunya de bàsquet masculí

Els estudiants de la URV han participat a diferents Campionats de Catalunya Universitaris, com el d'Atletisme. Foto: Pere Tibau.

Esports URV ha participat en una desena de campionats universitaris tant a Catalunya com a l’Estat espanyol durant el mes d’abril i principi de maig amb un balanç positiu: els estudiants que han representat la URV han aconseguit 11 medalles als campionats catalans i, per primera vegada, la URV ha fet podi al campionat de Tir amb Arc a nivell estatal, quedant en segon lloc. Aquestes 12 medalles se sumen a les 6 obtingudes en campionats individuals fins al març i fan que el medaller de la URV d’aquest curs 2018-19 sigui, fins ara, de 18 medalles.

Maria Pitarch, estudiant del grau de Dret, ha estat la primera en la història de la Universitat en aconseguir una medalla al campionat de Tir amb Arc, d’argent, i és també la primera medalla d’aquest curs per a la URV en un Campionat d’Espanya. Pitarch va obtenir-la en la modalitat recurvo en la competició celebrada a València del 6 al 8 de maig.

Maria Pitarch, estudiant del grau de Dret, primera medallista de la URV al campionat de tir amb arc.

Pel que fa als Campionats de Catalunya Universitaris 2019 (CCU19), la URV ha obtingut medalles en vòlei platja, judo i atletisme.

El 28 de març, la parella formada per Elio Carrodeguas (estudiant del grau d’Enginyeria Química) i Dexter Edwards (estudiant del grau d’Enginyeria de Sistemes i Serveis de Telecomunicacions) va quedar subcampiona en caure a la final de vòlei contra la parella d’estudiants de la UPC. La parella femenina de la URV, Sílvia Tomás (estudiant del grau d’Educació Primària) i Mireia Camacho (del grau de Medicina), va participar al campionat el dia següent sense accedir a cap medalla.

Els estudiants Elio Carrodeguas i Dexter Edwards, subcampions del CCU19 de Vòlei Platja.

El 13 d’abril va tenir lloc el CCU19 de Judo, amb representació de tres estudiants de la URV: Estela Marca (grau d’Infermeria), en el pes de -63kg; Gerard Garriga (grau de Bioquímica i Biologia Molecular), en el pes de -66kg, i Carlos Velasco (grau de Medicina), en el pes de -73kg. Estela Marca i Gerard Garriga van pujar al podi enduent-se la medalla d’argent.

Estela Marca, estudiant de la URV, al segon lloc del CCU19 de Judo.
L’estudiant Gerard Garriga al segon lloc del podi del CCU19 de Judo.

En el CCU19 d’atletisme, disputat a les pistes d’atletisme de les Basses (Lleida), van participar-hi un total de 13 estudiants de la URV, que van aconseguir 3 ors, 2 plates i 3 bronzes. Així, van aconseguir medalla: en els 3.000 metres llisos, Roger Sans (del grau de Nutrició Humana i Dietètica) va quedar primer i Néstor Altaba (del grau d’ADE del campus Terres de l’Ebre), va fer bronze. Marina Tibau (del grau de Turisme i Gestió Hotelera) va obtenir l’or en llançament de pes, la mateixa medalla que Andreea Florina Sabou (estudiant de l’EUSES, centre adscrit a la URV) pel salt de llargada de 100 metres.

Luis Javier Almalé (estudiant d’Enginyeria Informàtica) va penjar-se la medalla de plata en els 100 metres llisos, com també Jan Sans (del grau de Nutrició Humana i Dietètica) pels 110 metres tanques. En les mateixes proves d’Atletisme van aconseguir el bronze: Néstor Altaba (del grau d’ADE del campus Terres de l’Ebre) per la cursa de 3.000 metres; Abdelhakim Hamid (del grau d’Educació Social) pels 1.500 metres, i Patricia Lloret (del grau de Fisioteràpia) pel salt d’alçada. També van participar: Pau Arrufat; Dickinson Bedoya; Maria Buscall; Diego Piqueras, i Alícia Vazquez.

Els estudiants participants a la CCU19 d’Atletisme.

Campionats d’Espanya Universitaris

El 8 d’abril es va tenir lloc el primer Campionat d’Espanya Universitari (CEU19) del mes, de Tennis, disputat a Alacant. La URV hi va ser present amb la representació de quatre estudiants. Destaquen, en la categoria individual, Adrià Fochs (grau d’ADE) i Sonia Poveda (del doble grau d’EDE i Finances i Comptabilitat), que van arribar a quarts de final. Arnau Bergadà (grau d’Enginyeria Mecànica) i Carlos Castellote (grau de Finances i Comptabilitat) van disputar el dobles masculí.

A Castelló va tenir lloc el CEU19  de natació, del 22 al 24 d’abril. Van representar la URV: Biel Enric Arilla i Marc Martos, als 100 metres papallona i 50 metres esquena; Mario Barbero i Laura López, als 50 braça.

El cap de setmana del 3 al 5 de maig va tenir lloc el CEU19 de Taekwondo, en el qual va participar Sergio Torres (del grau d’Educació Primària) en la categoria Poomasae i va quedar en 6a posició, i també es va celebrar el campionat espanyol d’Atletisme, amb la participació de: Unai Martínez, Anna Pla, Andreea Florina Sabou, Jan Sans i Alícia Vazquez.

Un dels darrers campionats d’Espanya ha estat el de Judo, els dies 10 i 11 de maig a València, amb la participació de Gerard Garriga i Carlos Velasco. I des del dia 13 fins avui, la platja de Sant Joan a Alacant és l’escenari del CEU19 de Vòlei Platja. La parella subcampiona del CCU19, formada pels estudiants Elio Carrodeguas i Dexter Edwards representa la URV i ha quedat 5ena.

Participació del bàsquet masculí en campionats internacionals

Aquest curs, Esport Català Universitari (ECU), que és l’agrupació dels serveis d’esports de totes les universitats catalanes, ha participat al PCU University Games a Antwerp (Bèlgica) del 24 al 27 d’abril. Les seleccions participants han estat futbol sala femení i masculí i bàsquet femení i masculí. La URV ha tingut representació amb els estudiants Oscar Ngomo (del grau de Dret) i Joel Gomis (del grau de Periodisme), que van formar part de la selecció de bàsquetbol masculí i que va quedar en el primer lloc del campionat. Els resultats en els PCU University Games per a les seleccions catalanes van ser, en global, tres primers llocs i un segon lloc per la selecció femenina de futbol sala.

Print Friendly, PDF & Email