06/06/2023

El Nido guanya el Premi Syllabus al millor curtmetratge dels estudiants de Comunicació Audiovisual

El film també ha rebut el guardó a la millor fotografia i al millor muntatge en aquest certamen que organitzen els mateixos estudiants de la URV

Emoció i èxit en el lliurament de la novena edició dels Premis Syllabus. Els estudiants de tercer curs del grau en Comunicació Audiovisual van presentar el dilluns 5 de juny a l’Aula Magna del campus Catalunya els curtmetratges elaborats en el marc de les pràctiques de les assignatures de Guió i Narrativa Audiovisual, i de Gèneres i Formats Audiovisuals.

El Nido va emportar-se el Premi Syllabus al millor curt, realitzat pels estudiants Maria Clavero, Berta Casas, Àlex Olacia, Maria Durà, Pau Bellón, Laura Navarro i David Martínez. Es tracta d’un curt de ciència-ficció que relata l’inestabilitat d’un matrimoni (Elena i Marcos) i la decisió d’allotjar-se en un ressort d’ensomni, que porta a la protagonista a deixar enrere el seu passat quan se li presenta una alternativa d’un altre món. A banda del millor curt, també va rebre els guardons a la millor fotografia i al millor muntatge.

Maria Clavero, que ha exercit de directora en la producció, explica que estan satisfets de la feina feta. “Hem après moltíssim treballant amb els actors i aquest curtmetratge ens ha servit per conèixer la dinàmica en equip d’un rodatge”, valora.

L’equip de producció de El Nido acompanyat dels actors i actrius del curtmetratge

En la resta de categories, els premis a la millor direcció d’art i al millor so van ser per a Hotel Maribel, mentre que el premi al millor guió el va rebre Èxtasi, i el premi a la millor actuació se’l va endur Jo mai mai. Un jurat professional es va encarregar d’atorgar els diferents premis. Enguany va estar format per Eva Vallès, coordinadora del Festival REC; Xavier Menal, director de DelClot Studio, i Txell Roig, coordinadora de Tarragona Film Office.

Els Premis Syllabus són un certamen que es van començar l’any 2013 i que, cada any, els estudiants de Comunicació Audiovisual preparen en forma d’esdeveniment per presentar els seus productes audiovisuals davant del públic.

La gala que ells mateixos organitzen va servir per homenatjar Hollywood i va comptar amb la presentació del creador de contingut Albert Pagà i l’actriu Rita Ardiaca. L’esdeveniment va ser patrocinat per l’ONG Proyecto Aulas.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*