12/02/2019

Oberta a la URV la convocatòria del concurs “Explica la teva tesi en 4 minuts”

Planteja als doctorands el repte d’explicar la seva recerca per a al públic en general. La persona escollida anirà a la fase final en què competirà amb representants d'altres universitats catalanes

La Universitat Rovira i Virgili, a través de l’Escola de Postgrau i Doctorat i de la Unitat de Comunicació de la Ciència, convoca per segon any la fase local del concurs “Explica la teva tesi en 4 minuts”  dirigida a doctorands que vulguin explicar la seva tesi per a un públic sense formació específica. Entre els participants de la fase interna de la Universitat se seleccionarà el representant de la URV per al concurs “Presenta la teva tesi en 4 minuts”, de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi).

La selecció que farà la URV consta de dues fases. En la primera tots els doctorands i doctorandes que s’inscriguin participaran en un speed dating científic que es farà el dimecres, 10 d’abril.  El jurat d’aquesta fase eliminatòria estarà format pels mateixos doctorands, que votaran les sis millors presentacions seguint els criteris que estableix l’organització. Posteriorment, els sis participants seleccionats en la fase eliminatòria hauran d’explicar la seva tesi en directe davant un jurat designat per l’Escola de Postgrau Doctorat de la URV. Aquesta fase es farà el dimarts 30 d’abril a Tarragona.

Imatge dels participants de l’any passat, en la primera edició del concurs interuniversitari.

En aquest procés de selecció la URV premia els tres primers classificats de la fase final amb 750, 500 i 250 euros respectivament. La persona que quedi en primera posició serà el candidat de la Universitat al concurs interuniversitari que organitza la FCRi i que tindrà lloc a Barcelona al juny. A la final s’atorgaran tres premis a les millors presentacions dotats en 3.000, 2.000 i 1.000 euros respectivament.

Aquesta iniciativa planteja als estudiants de doctorat de qualsevol disciplina científica el repte d’explicar la seva recerca durant un temps màxim de 4 minuts en un llenguatge senzill i fàcilment comprensible, per a un públic general. Per poder participar-hi cal ser doctorand/doctoranda de, com a mínim, segon curs i s’hi admeten presentacions en català, castellà o anglès.

Per a més informació: http://www.comciencia.urv.cat/tesi-en-4-minuts/

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*