14/11/2022

Oberta una convocatòria d’ajuts perquè estudiants ucraïnesos continuïn els estudis universitaris a la URV

La URV ofereix ajuts de matrícula per al curs 2022-2023 per a l’estudiantat afectat per la guerra a Ucraïna

La Universitat Rovira i Virgili, a través de la Comissió d’Acció Social i Solidària i de l’Àrea d’Impacte Social, Cooperació i Voluntariat URV Solidària, obre una convocatòria d’ajuts extraordinaris de matrícula per facilitar el suport financer als estudiants afectats pel conflicte d’Ucraïna i que puguin continuar els seus estudis. 

Els ajuts concedits es destinen a pagar l’import dels crèdits que l’estudiant hagi matriculat, fins a un import màxim de 2.500 euros per estudiant, així com les taxes que se’n derivin. La sol·licitud per a aquesta convocatòria es pot presentar fins a mitjanit del proper 27 de novembre, amb possibilitat d’ampliació si hi ha dotació pressupostària. 

Aquesta actuació s’emmarca en tot un conjunt d’accions que ha posat en marxa la URV Solidària per fer front a l’emergència humanitària actual i per la que ja ha rebut 58 peticions d’atenció.

Paquet de mesures per l’emergència humanitària de la guerra d’Ucraïna

Concretament, s’han definit les accions al voltant de dos grans eixos: els protocols d’acollida per a estudiants, personal docent i investigadors i les crides de voluntariat per a estudiants, PAS o PDI. 

A través dels protocols d’acollida, es coordinen les diferents unitats acadèmiques i administratives de la Universitat que poden tenir un paper en l’acollida de les persones provinents d’Ucraïna i facilitar-los la integració a la institució, ja sigui com a personal docent i investigador que vol mantenir el vincle professional amb la docència i la recerca, ja sigui com a estudiants de nou accés que volen seguir amb els seus estudis universitaris.

Les crides de voluntariat busquen persones amb capacitat per traduir les llengües ucraïnesa o russa al català i al castellà. Per col·laborar, cal accedir a la borsa de Voluntariat social i sanitari, on hi ha projectes amb les Referències RS12022, AT12022 i CR32022, i posteriorment omplir el Formulari d’Inscripció a Voluntariat URV.

Els estudiants procedents d’Ucraïna també poden trobar altres procediments que facilita la pàgina web de la URV Solidària, com són: la convalidació d’estudis d’educació superior fets a l’estranger, el procediment per a estudiants ucraïnesos per accedir a universitats catalanes o els cursos de castellà per ucraïnesos de Beques Santander.

Des de l’inici del conflicte, la URV Solidària ha atès un total de 58 demandes de persones afectades per la guerra a Ucraïna. Joan Fuster, responsable de la URV Solidària, explica que una de les situacions més recurrents i colpidores és la de mares que treballen a l’Estat espanyol, i que tracten d’inscriure els seus fills (encara residents a Ucraïna) a la Universitat espanyola o catalana. Només demostrant que estan estudiant a l’estranger, poden evitar ser enviats al servei militar, i, per tant, a la guerra. 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*