23/06/2022

Òscar Saladié és el nou degà de la Facultat de Turisme i Geografia

Es proposa consolidar el grau en Gestió en Turisme i Hoteleria i el grau en Geografia, Anàlisi Territorial i Sostenibilitat i incrementar el nombre d'estudiants

Òscar Saladié, degà de la Facultat de Turisme i Geografia.

Òscar Saladié ha estat escollit nou degà de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV amb els 16 vots emesos favorables en les eleccions que van tenir lloc el 20 de juny. Es posa així al capdavant de la facultat rellevant Marta Nel-lo, que ha estat degana del centre durant els darrers vuit anys.

Òscar Saladié és doctor en Geografia per la Universitat de Barcelona. És professor agregat del Departament de Geografia, departament en el qual ha estat el secretari entre els anys 2018 i 2022. Prèviament havia estat responsable del grau de Geografia i Ordenació del Territori (2017-2018). Des de l’any 2007 és membre del Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics (GRATET) i des de l’any 2012 és el director de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible.

Recentment ha coordinat el projecte “Determinació del potencial d’autoabastiment elèctric dels municipis de Tarragona a partir d’energia fotovoltaica i eòlica en espais urbans” i forma part de l’equip investigador del projecte ADAPTOUR (The adaptability of complex tourism destinations in the present era of social, econòmic and environmental transformations: innovative paths towards destination resilience). Altres línies de recerca que ha desenvolupat recentment han estat les implicacions que la COVID-19 ha tingut en els accidents de trànsit, així com en la massificació dels espais naturals i l’increment de rescats en aquests espais naturals.

El professorat que forma part del Consell de Direcció de la Facultat de Turisme i Geografia, junt amb Saladié, són Jesús Angla, vicedegà; Joan Alberich, secretari; Misericòrdia Domingo, responsable grau Gestió en Turisme i Hoteleria; Jordi Blay, responsable del grau en Geografia, Anàlisi Territorial i Sostenibilitat; Aaron Gutiérrez, coordinador del màster en Planificació, Governança i Lideratge Territorial; i José Manuel Giménez, coordinador del màster en Gestió de les Destinacions Turístiques.

Aquest equip treballarà per consolidar els diferents ensenyaments de la facultat, especialment els dos ensenyaments de grau, un cop ja s’ha graduat la primera promoció d’estudiants de cadascun d’ells. Saladié es proposa que aquesta consolidació estigui acompanyada d’un augment en el nombre d’estudiants matriculats. De fet, és previst que el grau en Gestió en Turisme i Hoteleria iniciï la menció dual el proper curs, i en el cas del grau en Geografia, Anàlisi Territorial i Sostenibilitat es potenciaran les assignatures per projectes.

Un altre objectiu del nou equip és reforçar el lligam amb els tres departaments de la Universitat més estretament vinculats amb els ensenyaments de la Facultat de Turisme i Geografia: el Departament de Geografia, el Departament d’Economia i el Departament de Gestió d’Empreses. De la mateixa manera, Saladié vol mantenir els lligams amb les administracions i el teixit econòmic del territori vinculats al turisme i a la geografia.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*