14/01/2022

Convocada la primera edició dels premis Josep M. Pujol i Sanmartín a la millor tesi escrita en català

Poden optar-hi les persones doctorades per la URV entre l'1 de gener de 2020 i el 31 de juliol de 2021

Defensa d'una tesi doctoral a l'Aula Magna de la Facultat d'Economia i Empresa.

La URV, a través dela Comissió de Política Lingüística de la Universitat, ha convocat per primera vegada els premis Josep M. Pujol i Sanmartín a la millor tesi escrita en català. Aquesta convocatòria pretén prestigiar el català com a llengua de ciència i de recerca i estimular-ne l’ús.

Poden presentar-s’hi fins al proper 14 de febrer les persones inscrites en un programa de doctorat de la URV que hagin defensat la tesi doctoral entre l’1 de gener de 2020 i el 31 de juliol de 2021. El premi al qual optaran són 1.500 euros en concepte de drets de publicació de l’obra i les tesis guardonades seran incloses a la col·lecció Cum Laude del segell editorial Publicacions URV.

Els premis tenen dues modalitats, de l’àmbit de les ciències socials i humanitats i de les ciències experimentals i de la salut, i accepten tesis que poden ser o bé escrites íntegrament en català, amb menció internacional o sense, o bé un compendi d’articles en què estiguin escrites en català com a mínim la introducció, els objectius, la discussió i les conclusions.

Els premis duen el nom de Josep M. Pujol i Sanmartín (1947-2012) en homenatge a aquest professor i investigador del Departament de Filologia Catalana de la Universitat. El seu àmbit de recerca es va centrar en l’escriptura tipogràfica, la literatura catalana medieval i el folklore.

Josep Maria Pujol Sanmartín, que va ser professor del Departament de Filologia Catalana, dona nom al premi a la millor tesi escrita en català. FOTO: Sabina Monza-Godoy.

Les bases dels premis es poden consultar al web de Llengües URV.

La nova convocatòria s’emmarca dins del Pla de política lingüística de la URV, que té per objectius avançar cap a l’ús normal i preferent del català com a llengua pròpia de la URV; augmentar el poliglotisme dels universitaris i fomentar el multilingüisme; millorar la qualitat de les produccions lingüístiques de la Universitat, i implicar la comunitat universitària en la política lingüística de la institució. El darrer curs, 2020-2021, el 15% de tesis publicades van ser en català.

Print Friendly, PDF & Email