22/02/2021

Prop de 400 famílies participen en el taller en línia Experimenta a Casa

Després de la bona acollida que va tenir el primer taller Experimenta a Casa, l'equip del programa Repte Experimenta de la URV torna amb un segon taller en streaming per estimular la curiositat científica de nens, nenes i joves amb experiments casolans

imatge del taller Experimenta a Casa
Barbara Vastenavond i Eva Pocurull durant el taller Experimenta a Casa

Quan els seus fills anaven a l’ESO, l’Eva Pocurull i la Barbara Vastenavond, professionals de la Facultat de Química i el Departament d’Enginyera Química de la URV, van adonar-se que a educació secundària mancaven pràctiques d’experimentació científica i ciència aplicada. Així va néixer Repte Experimenta, un programa per despertar vocacions científiques aplicant el learning by doing, aprendre amb la pràctica, que organitza tallers als centres educatius i tallers en remot per a famílies.

El taller Experimenta a Casa que es va realitzar el passat divendres 19 de febrer va rebre més de 450 inscripcions i més de 380 famílies van assistir al seu directe. El vídeo del taller, que es pot consultar al canal de YouTube del Repte Experimenta, ja ha rebut més de 550 visualitzacions. Sota el lema “Si teniu una cuina, teniu un laboratori en potència”, els tallers Experimenta a Casa proposen a les famílies fer experiments i descobrir fenòmens científics amb elements casolans.

En aquest darrer taller, Eva Pocurull i Barbara Vastenavond han mostrat als nens i nenes i als seus familiars com fer surar un ou en un got d’aigua, com fer “ballar” unes llenties o com fer una “làmpada de lava” casolana, experiments amb els que han explicat conceptes com la densitat dels líquids, l’electricitat estàtica, la reacció per combustió o la reacció àcid-base. Les dues divulgadores han valorat l’acollida de les famílies com a molt positiva, donat la gran interacció d’aquestes al xat del directe i a totes les imatges que els pares i mares van publicar a les xarxes.

Eva Pocurull és catedràtica de Química Analítica al Departament de Química Analítica i Química Orgànica de l’URV. Barbara Vastenavond és responsable de projectes recerca i divulgació científica del grup Interfibio, del Departament d’Enginyeria Química de la URV. Ambdues són les promotores de Repte Experimenta, programa de divulgació format per un equip interdisciplinari de professors, investigadors i tècnics de la Universitat Rovira i Virgili i l’Institut Català d’Investigació Química.

Mares i pares van publicar a les xarxes els experiments que van fer amb els petits de la casa
Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*