15/12/2018

Reviu el concurs ‘Vols saber què investigo?’ al canal de vídeo de la URV

Ja es poden visionar a Youtube els monòlegs dels doctorands de la Universitat que hi van participar

Imatge dels participants del concurs, amb els guanyadors amb el taló que els acredita.

La URV ha publicat al seu canal de vídeo els monòlegs dels sis participants al concurs Vols saber què investigo?, que es va celebrar el passat novembre en el marc de la Setmana de la Ciència 2017. Els aspirants, tots ells estudiants de doctorat a la Universitat, havien de donar a conèixer el contingut de la seva recerca en un llenguatge planer i entenedor. El guanyador va ser Francisco Algaba que està fent el doctorat en Biomedicina al Grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades, de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili. El seu monòleg l’ha titulat “¡Niño! ¡No le lleves la contraria a tus madres!” i ha parlat de les cèl·lules mare i de la seva utilitat en l’estudi de malalties molt comuns, com poden ser la diabetis i l’obesitat. La segona classificada va ser la doctoranda Marta Cañís, que es va emportar, també, el premi del públic.  Està fent el doctorat en Medicina i en el seu monòleg “Ratolins a l’esquena” tracta de l’acumulació d’un teixit fibro-greixos a la zona lumbar que provoca dolor i que alguns metges l’han anomenat, històricament, back mice.

Totes les intervencions es poden reviure ara al Canal URV a Youtube:

El certamen va tenir lloc el dimarts 13 de novembre, al matí, al Teatre Bartrina de Reus. De les sol·licituds de doctorands rebudes per formar-ne part, se’n van seleccionar sis. Cadascun d’ells va disposar de cinc minuts per convèncer al jurat de que la seva actuació era la més original, atractiva i entenedora. La sessió va comptar també amb els monòlegs de la companyia Big Van, un grup de científics que canvia la visió de la ciència.

Aquesta activitat està organitzada per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV i compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT)-Ministerio de Ciencia. Innovación y Universidades,  i de la Diputació de Tarragona.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*