24/05/2016

Rodrigo Gil guanya el premi Work Experience ETSEQ-Clariant

L'estudiant del màster d'Enginyeria Química de la URV ha rebut el diploma acreditatiu i el premi, que consisteix en l'import de la matrícula del primer curs. També farà una estada de pràctiques a Clariant, on realitzarà el projecte final de màster sobre un problema industrial real

D'esquerra a dreta, Josep Bonet, Rodrigo Gil, Miguel Muñoz i Xavier Farriol.
D'esquerra a dreta, Josep Bonet, Rodrigo Gil, Miguel Muñoz i Xavier Farriol.

L’enginyer químic per la Universidad Politécnica de Madrid Rodrigo Gil ha guanyat el premi Work Experience ETSEQ-Clariant, de l’import equivalent a la matrícula del Màster en Enginyeria Química que està cursant a la URV.  El lliurament es va atorgar en un acte celebrat el 29 d’abril a la sala de graus de l’ETSEQ. Hi van assistir el delegat del rector d’Organització i Recursos Xavier Farriol; el director de l’ETSEQ, Josep Bonet i el director gerent de Clariant, Miguel Muñoz.

Rodrigo Gil farà les pràctiques del màster que està cursant a Clariant, així com el projecte final de màster, sobre un problema industrial real.

Sobre Clariant

Clariant és una empresa suïssa de productes químics que es va crear el 1995 com una empresa derivada de Sandoz. La companyia té la seu a Muttenz amb un centre corporatiu a Pratteln, a prop de Basilea. Clariant fabrica una gamma d’especialitats químiques en base a set unitats de negoci principals: additius, catalitzadors, minerals funcionals, especialitats industrials i de consum, masterbatch, petroli i serveis d’extracció i pigments.

La companyia es va expandir per la incorporació del negoci d’especialitats químiques de Hoechst (Alemanya) el 1997 i l’adquisició de productes de quitrà Britàniques l’any 2000. En 2011 Clariant va adquirir l’empresa alemanya d’especialitats químiques Süd-Chemie.

D’esqueClariant està representada a 76 països diferents amb més de 100 empreses de tot el món. La direcció general d’Espanya i Portugal es troba al Prat de Llobregat (Barcelona) i té 4 plantes de producció situades a Tarragona, Sant Andreu de la Barca, Yuncos (Toledo) i Artziniega (Àlaba).

Programa Work Experience

Procurar una formació integral dels estudiants, atreure talent, facilitar l’ocupabilitat i acostar els estudis a l’àmbit laboral són alguns dels objectius del programa Work Experience, que l’ETSEQ va impulsar l’any 2013 i que ja ha aconseguit la complicitat de diverses companyies.

El programa potencia la relació universitat-empresa, i atorga premis econòmics al talent que permetin cobrir les despeses de matrícula del primer curs dels graus i dels diferents màsters que s’imparteixen a l’Escola. La iniciativa, adreçada als joves que vulguin cursar aquests estudis, ha tingut una acollida excel·lent entre les empreses col·laboradores, i dóna visibilitat al mètode docent que fa que l’ETSEQ tingui una de les taxes d’ocupabilitat més altes: un 85% dels estudiants troben feina el primer any.

En aquesta quarta edició, el programa Work Experience compta amb premis econòmics d’uns 2.500 euros per poder pagar les taxes de matrícula de graus. A més, ofereix vuit premis per cursar diferents màsters, els alumnes dels quals també tenen l’oportunitat de fer pràctiques a les empreses col·laboradores.

Més informació sobre el programa Work Experience, aquí.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*