19/04/2017

Moltes activitats per Sant Jordi 2017 a la URV

La festivitat de Sant Jordi concentra conferències, presentacions de llibres, entrega de premis, exposicions, activitats solidàries i música

Persones de diferents unitats i serveis de la URV han organitzat activitats per celebrar el dia 23 d’abril, Sant Jordi. Publicacions URV és protagonista a l’entorn d’aquesta diada i enguany, com a novetats editorials destaquen les tres noves entregues de la col·lecció “Retrats de vi”, de Ruth Troyano, que aporta el coneixement d’uns quants enòlegs formats a la URV a través de la seva experiència professional i personal. Els protagonistes són Sergi Colet, Miquel Palau i Roser Amorós. També és nou el llibre “Relats. Premis Sant Jordi del Consell d’Estudiants”, que consta de cinc propostes literàries d’estudiants de la URV, i que s’edita i es presenta en el marc del 25è aniversari de la Universitat. Es tracta d’un llibre digital que es pot descarregar gratuïtament des de la web.

I també enguany Publicacions URV se suma a la celebració de la Diada del Llibre i estarà present el diumenge 23 d’abril amb un estand a la Rambla Nova de Tarragona. Les darreres novetats en edició universitària van des de la medicina amb llibres com Compartir experiencias, combatir el dolor. Una visión de la fibromialgia desde el ámbito «bio-psico-social», a cura de Pilar Montesó-Curto i Lluís Rosselló; a l’educació amb El treball cooperatiu. Una estratègia per ensenyar i aprendre des de les ciències socials a cura d’Antoni Gavaldà; el turisme, Anudar Red. Temas pendientes y nuevas oportunidades de cooperación en turismo, a cura de Marta Gemma Nel-lo i Alba Font; la literatura, amb Maria Aurèlia Capmany i El compromís literari en la modernitat, editas a cura de Montserrat Corretger; o la història amb Tarragona en el inicio de la modernidad de Luis Martín, i Sobreviure a les presons de Franco: Testimoni epistolar de 1939 a 1943 de Rosa Vilaró.

Prèviament a la Diada, ja s’han presentat dos llibres: l’obra ja comentada “Anudar Red. Temas pendiendes y nuevas oportunidades de cooperación en turismo” el dia 6 d’abril al campus Vila-seca; i el 19 d’abril Quan la mar brama, de Xavier Figueres, coeditat per Publicacions URV, Port de Tarragona i Arola Editors, a l’Arxiu del Port de Tarragona. Podeu consultar totes les novetats i entrevistes als autors al butlletí especial de Sant Jordi.

Els CRAI celebren Sant Jordi

Per celebrar Sant Jordi, els CRAI milloren i faciliten l’accés als recursos electrònics des de fora de la URV mitjançant SABiDi (Servei d’Accés a la Biblioteca Digital de la URV).

I per dijous 20 d’abril han programat vendes solidàries i exposicions sobre un centre d’interès. Als CRAI del campus Catalunya ( de 10 h a 17 h) i del campus Bellissens (10 a 13 h), seguint amb la tradició d’anys anteriors, s’ ofereixen llibres duplicats al preu d’1€. La recaptació d’aquesta activitat serà destinada a projectes de la URV Solidària. Al CRAI  del campus Sescelades s’ha organitzat el centre d’interès “Per Sant Jordi, una lectura”; el CRAI Terres de l’Ebre ofereix com a centre d’interès una selecció de llibres ebrencs; al CRAI Seu Baix Penedès, el centre d’interès presenta contes infantills; el CRAI Campus Vila-seca presenta el Racó de les publicacions del professorat de l’FTG i “Per Sant Jordi, viatja amb un llibre”; i el CRAI Medicina i Ciències de la Salut ofereix “Blind date with a book”, cita a cegues amb un llibre.

Moltes persones s’han acostat a l’estand solidari del campus Catalunya.
Programa amb més activitats

A la Facultat de Lletres s’han fet diferents activitats relacionades amb els ensenyaments en el marc de la Setmana de les Humanitats, el dies 18 i 19 d’abril. El Campus Extens de la URV, per Sant Jordi i pel 25è aniversari de la URV, porta el recital Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany, amb l’actriu acompanyada de Jaume Mallofré, a tretze poblacions del territori entre l’abril i el maig.

Com moltes altres entitats, l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura catalanes (APELLC), relacionada amb la URV, i juntament amb l’Escola de Lletres de Tarragona, participa el divendres 21 d’abril a les 20.45 h en la revetlla de Sant Jordi que es duu a terme a la Biblioteca Pública de Tarragona. Es fa un microtaller, “La narració dels sentits”, en què, a partir d’una narració ja feta, es canviaran els elements lèxics per fórmules que es refereixin als sentits.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*