19/04/2024

El Lletrafest centra les activitats al voltant de Sant Jordi

Del 22 al 25 d'abril les Humanitats s'apropen a tota la comunitat universitària amb accions de divulgació i festives

Parada de llibres solidaris.
Parada de llibres solidaris.

La Facultat de Lletres, el CRAI, el Servei Lingüístic i Publicacions de la Universitat han unit esforços per Sant Jordi i ofereixen una setmana d’activitats culturals per a tota la comunitat a través del Lletrafest, una setmana dedicada a les Humanitats que tindrà lloc principalment al campus Catalunya. Un escape room literari, una exposició sobre llibres, vins i art, rutes temàtiques guiades, recitals i lectures públiques són alguns dels actes destacats del 22 al 25 d’abril.

El programa complet es pot consultar al web de la Facultat de Lletres, però a continuació hi ha alguns dels actes a tenir en compte.

Dilluns 22 el tret de sortida el dona el pregó i l’actuació musical a càrrec de les guanyadores del Got Talent de la Festa Major, Rita Pons i Alba Mirambel. A les 13 h, s’inaugura l’exposició “Llibres, Vins & Art”, que deixa testimoni de la confluència entre les tres disciplines a través de les cobertes dels llibres de l’editorial de la Universitat i de les etiquetes dels vins del celler experimental que utilitzen les obres del fons d’art de la URV, i es podrà veure fins al 28 d’abril al CRAI del campus Catalunya, quan començarà una itinerància pels diferents CRAI.

La Diada de Sant Jordi començarà amb la lectura de passatges d’El petit príncep en diversos idiomes, a les 11 h a la sala de graus, i a les 12 h s’obre la participació a la lectura de poemes al pati del CRAI Catalunya. En aquesta hora, el professor del Departament de Filologia Catalana, Magí Sunyer, farà una visita guiada per les parades de llibres de Tarragona en català i en anglès.

Dimecres 24, Emiliano Valdeolivas, cantautor, oferirà un recital poètic-musical amb un repertori que comprèn des de l’èpica medieval castellana fins a poetes contemporanis, com García Lorca, Gil de Biedma i Gloria Fuertes, a les 11 h a la sala de graus i, a continuació al pati del CRAI hi haurà un maridatge de xocolates i textos literaris que parlen d’aquesta menja. A la tarda, després del bingo, tots els que tinguin talent musical són convidats a actuar a l’Eufòria de Lletres, a les 17 h a la plaça Concòrdia.

Actuació de The Eightballs a la Juridicogresca de l'any 2018.
Actuació de The Eightballs a la Juridicogresca de l’any 2018.

Un scape room literari protagonitza el matí de dijous 25 d’abril, en què els participants hauran de resoldre un codi secret a partir dels textos de quatre escriptores de conte, novel·la, poesia i teatre. A les 13 h, hi haurà vermut i concert del grup The Eightballs, liderat pel professor del Departament d’Estudis Anglesos i Alemanys, John Style.

A la tarda, el professor Bernat Vellvè, del Departament de Filologia Catalana, i l’alumna Rut Nolla, ofereixen la ruta literària “D’escala a escala amb Veus de Dona a Tarragona”, un recorregut per la ciutat a partir dels textos de diverses escriptores que han dissenyat estudiants de Filologia Catalana. En paral·lel, l’arqueòleg i professor del Departament d’Història i Història de l’Art Joaquín Ruiz de Arbulo conduïrà la ruta Tàrraco Romana. Cal inscriure’s al correu de l’Oficina de Suport al Deganat (osd.fll@urv.cat).

Ruta de Tàrraco romana que ofereix Joaquín Ruiz de Arbulo.
Ruta de Tàrraco romana que ofereix Joaquín Ruiz de Arbulo, en el Lletrafest de 2023.
Venda de llibres solidaris

A més de la setmana de les humanitats que impulsa la Facultat de Lletres amb diferents serveis, el CRAI instal·larà com cada any parades de venda de llibres solidaris als campus Bellissens, Sescelades, Catalunya i Terres de l’Ebre. Els llibres es podran adquirir per 1 i 5 euros i els beneficis es destinaran a fins solidaris a través de la URV Solidària. Tots els CRAI, a més, exposaran llibres de la temàtica de la diada de Sant Jordi.

A més a més, han preparat una guia virtual de consulta imprescindible abans de visitar les parades  el dia de Sant Jordi. Conté recomanacions de llibres, contes sobre alternatives a la llegenda de Sant Jordi i propostes de manualitats que han dissenyat el personal del CRAI. També es pot participar al II Concurs de microrelats del CRAI Medicina i Ciències de la Salut.

Tots els actes es poden consultar a l’Agenda de la URV.

També es pot consultar la selecció de llibres de Publicacions URV, l’editorial universitària, per aquest Sant Jordi.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*