19/11/2018

Els investigadors de la URV es formen per millorar en la cerca i interpretació de les patents

El Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació de la Fundació URV acull un taller pràctic de cerca de patents

Un moment del taller sobre cerca de patents que es va fer al CTTI.

FURVEl Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTi) de la Fundació URV va acollir el dijous 15 de novembre un taller de cerca de patents per proporcionar als investigadors les eines per millorar l’accés a la informació tecnològica i científica de les invencions. Va ser un taller pràctic en el qual hi van participar 15 investigadors de diferents àmbits de coneixement de la URV.

El pas previ abans d’iniciar qualsevol línia de recerca ha de ser la realització d’una bona cerca en les diferents bases de dades disponibles de patents, ja que aquests documents formen la col·lecció més extensa i complerta de literatura científico-tècnica del món. Per això aquesta sessió, de caràcter molt pràctic, va orientar els investigadors a millorar la seva capacitat per localitzar els antecedents, en relació amb la recerca que està fent, publicats en bases de dades de patents. Així, algunes de les matèries tractades van ser l’estructura i contingut dels documents de patents, què són i com s’utilitzen, les seves classificacions, les principals bases de dades d’informació, on realitzar cerques, aprendre a formular sentències de cerca senzilles i saber interpretar-ne els resultats.

L’esdeveniment es va dur a terme amb la col·laboració de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM) i amb el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. La sessió va ser impartida per Beatriz Tejedor, cap del Servei de cerques del Departament de Patents i Informació Tecnològica de l’OEPM.

Aquest taller dona continuïtat a les diverses activitats de formació promogudes per la Unitat de Valorització i Comercialització de la URV, que té com a missió la identificació, protecció, valorització i comercialització de les invencions que duen a terme els investigadors de la URV amb la finalitat de transmetre aquests resultats a la societat, i, al mateix temps, obtenir un retorn per a la URV i els seus investigadors.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*