26/01/2016

“Tarraco, una nova visió”, col·leccionable sobre els monuments romans Patrimoni de la Humanitat

Amb motiu del 15è aniversari de la declaració de la UNESCO sobre Tarraco, la Fundació Privada Mútua Catalana, a través de la revista "Fet a Tarragona", publica deu fascicles per divulgar el coneixements sobre els monuments romans de l'antiga ciutat. Els autors són els membres del grup d'investigació URV-ICAC Seminari de Topografia Antiga

L'Arc de Berà, un dels monuments del primer fascicle de la colecció, en restitució infogràfica.

Al gener, amb el n. 15 de la revista “Fet a Tarragona” (gener-febrer 2016), ha sortit el primer fascicle, el n. 8 de la colecció Tarraco, Patrimoni Mundial. Una nova visió, dedicat als monuments de la Via Augusta: la Torre dels Escipions i l’Arc de Berà. Al llarg d’enguany i el 2017 aniran sortint els nou fascicles restants, sobre els altres elements del conjunt de Tarraco Patrimoni de la Humanitat.

La iniciativa, de la Fundació Privada Mútua Catalana i patrocinada per Repsol, vol divulgar al públic general el coneixement acurat dels monuments, producte de les últimes investigacions realitzades. Els autors dels textos són professors universitaris i doctors arquitectes, membres del grup de recerca Seminari de Topografia Antiga (Setopant) URV-ICAC, que codirigeixen Joaquín Ruiz de Arbulo i Ricardo Mar.

Aquest és el cartell anunciador de la colecció.
Aquest és el cartell anunciador de la colecció.

“Volem fer divulgació de la importància dels monuments d’una manera didàctica i els presentem millor gràcies a les noves tecnologies, que les hem incorporat a la recerca i que  donen una millor visió dels edificis, com el sistema 3D,”, diu Joaquín Ruiz de Arbulo. Els fascicles o fitxes ofereixen una descripció àmplia i descobreixen aspectes inèdits dels diferents elements, quotidians en la vida de la ciutat però molts cops poc coneguts per la ciutadania, i fan noves propostes d’interpretació. L’obra presenta fotografies espectaculars, que inclouen vistes aèries a baixa altitud, i noves reconstruccions arquitectòniques realitzades a partir de restitucions ortofotogràfiques que asseguren una fiabilitat total.

Els fascicles que han de sortir s’ocupen de: les Muralles, el Fòrum de la Colònia, el teatre, el temple d’August i el Fòrum de la Província, el Circ, l’Amfiteatre, les pedreres i aqüeductes, la vil·la dels Munts i el mausoleu de Centcelles. Segons Ruiz de Arbulo, el propòsit és que quan s’acabi la colecció l’any que ve, s’editarà un llibre amb tot el conjunt del contingut, patrocinat també per Repsol. La publicació coincidirà amb Tarragona 2017.

La revista n. 15 de “Fet a Tarragona”, amb el primer fascicle del col·leccionable, s’ha presentat el dia 19 de gener a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona,

Més informació:

Fet a Tarragona

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*