27/02/2018

L’equip Tetravirat representarà la URV per primer cop a la final de la Lliga de Debat de la Xarxa Vives

L'alumne Víctor Barcelón, de Babylon, guanya el premi al millor orador

Els tres membres de l'equip guanyador en un moment del debat.

El Tetravirat es va imposar a la final de la URV de la Lliga de Debat Universitari per 71 punts contra els 68,4 punts de Babylon, l’equip vencedor de les darreres tres edicions. Així, els components de Tetravirat representaran a la Universitat a la final de la lliga organitzada per la Xarxa Vives que es disputarà a Elx a l’abril i s’enduen un premi de 750 €. Babylon, però, no marxa de la competició amb les mans buides, ja que s’enduu 450 € com a finalista i, a més a més, un dels seus components, Víctor Barcelón, va guanyar el premi al millor orador.

La veterania de Babylon no ha servit en aquesta edició per batre la solvència dels integrants del Tetravirat, dos estudiants del grau de Dret i un graduat d’Història que actualment cursa el Màster del professorat: Rubén Espuny, Rubén Bermúdez i Sergi Davila. Havien d’argumentrar a favor de la pregunta plantejada per a la Lliga, que va tenir lloc des de dilluns 19 de febrer fins ahir dia 26 al campus Catalunya: “És occident responsable del sorgiment de l’Estat Islàmic?”.

Els integrants del Tetravirat durant la seva exposició.

Per fer-ho, van simular que estaven al metro, cada parada del qual era un país on Estat Islàmic té presència, i van convidar a jurat i adversaris a fer el viatge amb ells. Al final del trajecte concloïen que “volíem sortir del metro, tornar a la superfície, a la veritat”, explica el capità de l’equip Ruben Espuny. Detalla que “la història era clau perquè calia aflorar els interessos ocults d’Occident”. D’altra banda, els membres de Babylon (Miquel Gasparín, Victor Barcelón, Toni Cabanillas, Joel Pérez i Àlex Marín) van utilitzar com a recurs la relació entre notícies.

Els dos equips, finalista i guanyador, amb el jurat.

El jurat, que estava integrat pel rector Josep Anton Ferré, la delegada del rector de Comunicació Noemí Rabassa, l’investigador Sergio Nasarre i la professora del Departament de Filologies Romàniques Mª Dolores Gimeno, i el copresident del Consell d’Estudiants Antonio Altuna, va valorar diversos aspectes: el contingut de la defensa, la coherència, l’expressió corporal verbal, el respecte a l’adversari, l’utilització de vocabulari i recursos.

A nivell individual, el millor orador va ser Víctor Barcelón, un mèrit premiat amb 200 euros. De fet aquest equip ha guanyat les tres edicions anteriors i va proclamar-se vencedor de la Lliga de Debat de la Xarxa Vives l’any 2017.

Víctor Barcelón, escollit millor orador de la Lliga.

El Tetravirat i Babylon han estat venecedor i finalista d’una lliga que ha comptat amb quatre equips participants. Els guanyadors de la fase de la URV seran a la Universitat Miguel Hernández d’Elx el proper mes d’abril competint en representació de la Universitats contra els equips de les altres universitats de la Xarxa Vives, que organitza la Lliga.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*