22/09/2016

El rànquing “Times Higher Education” també situa la URV entre les 500 primeres universitats del món

"Times Higher Education" (THE) ha presentat els resultats del rànquing de les millors universitats del món. Igual que en la passada edició, la URV s’ha situat entre la posició 401 i la 500 de les 980 universitats del món que integren el rànquing. És la mateixa classificació que ha aconseguit al rànquing de Xangai, en què la Universitat ha entrat per primer cop aquest 2016

En la darrera edició del rànquing que s’ha presentat la nit de dimecres, 21 de setembre, la URV s’ha tornat a situar entre les 500 millors universitats del món. El “THE World University Rankings” aplica estàndards en les missions principals d’una universitat global d’investigació i s’elabora a partir de la combinació de tretze indicadors corresponents a cinc gran àrees, ponderades de la manera següent: docència (30%), recerca (30%), citacions (30%), internacionalització (7.5%) i transferència (2.5%). Aquests indicadors permeten fer la comparativa de més d’un miler d’universitats d’arreu del món, 980 de les quals passen a formar part del rànquing.

Rànquing THE 2016-2017

La millor posició de la URV es troba en les citacions, l’impacte de les publicacions dels investigadors, en què ha obtingut 72,1 punts. Aquí, s’examinen la influència de les investigacions calculant les vegades treball publicat d’una universitat és citat pels altres investigadors, a nivell mundial. En totes les cinc grans àrees la Universitat millora la puntuació si es compara amb els resultats de l’any passat.

La Universitat se situa en el setè lloc de les 27 universitats de l’Estat que hi apareixen, a la mateixa posició que la Universitat Politècnica de Catalunya. Les dues es troben entre les posicions 401-500 del món, ja que el “THE World University Rankings” no distingeix les posicions de les 100 universitats que se situen en aquest rang. Tres universitats catalanes encapçalen la llista de les millors universitats de l’Estat: la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Barcelona.

L’edició 2016-2017 del rànquing mostra el domini, principalment, de les universitats nord-americanes i britàniques. Les cinc primeres posicions del món les ocupen Oxford, l’Institut de Tecnologia de Califòrnia, Stanford, Cambridge i el MIT. El responsable d’aquest rànquing, Phil Baty, ha destacat durant la presentació que cal estar atents a l’ascens d’ Àsia.

El  passat mes d’abril el rànquing 150 under 50, que elabora la mateixa  revista “Times Higher Education”, va situar la URV en 83a posició en la llista de les 150 millors universitats del món de menys de cinquanta anys d’antiguitat, un rànquing que es publica amb l’objectiu d’evidenciar que és possible demostrar l’excel·lència en un període de temps relativament curt.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*