06/07/2016

Tres professors de l’ETSA exposen al pavelló espanyol de la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2016

Els professors de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura David Tapias, Carles Enrich i Toni Gironès es troben entre els arquitectes guardonats amb el Lleó d'Or per al pavelló espanyol de la 15ª Biennal d'Arquitectura de Venècia

Pabellón de España en la Biennal de Venecia 2016.

El pavelló d’Espanya ha rebut el Lleó d’or en la 15ª Biennal d’Arquitectura de Venècia. El jurat internacional de la Biennal atorgà a Espanya el guardó a “la millor participació nacional” per “la curosa selecció dels arquitectes emergents, el treball dels quals demostra com el compromís i la creativitat poden superar els límits materials i de context”.

La Biennal Internacional d’Arquitectura de Venècia és una mostra de gran difusió i rellevància que se celebra des de 1980, i mitjançant la qual el Ministeri de Foment promou la participació espanyola, ininterrompudament, a través de la Dirección General de Arquitectura, Vivienda y Suelo i en col·laboració amb l’AECID i altres institucions culturals (AC/E i la Fundació Caixa d’Arquitectes, en aquesta edició).

La proposta d’Alejandro Aravena per a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2016, titulada “Reporting from the front”, invita cada país a compartir experiències i moments de crisi que l’arquitectura ha experimentat en els últims anys, fent una crida a la reflexió sobre els errors comesos i a compartir solucions.

Sota el títol “Unfinished”, la mostra del Pavelló d’Espanya per a la Biennal de Venècia 2016, comissariat pels arquitectes Carlos Quintans i Iñaqui Carnicero, pretén reflexionar sobre aquestes arquitectures inacabades, amb l’objectiu de descobrir virtuts que puguin convertir-se en estratègies de disseny.

Entres les obres seleccionades que han rebut el guardó, es troben el Cine Lidia i la Casa OE, en les quals ha participat David Tapias; el nou accés al centre històric de Gironella, de Carles Enrich; i 80 habitatges a Salou, de Toni Gironès. Es poden veure fins al 27 de novembre.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*