01/07/2022

Un nou llibre analitza el paper de la caça a l’evolució humana

És obra de professors i investigadors de la URV i l’IPHES-CERCA i del president de la Fundación Artemisan i s'ha presentat aquesta setmana en el marc de les excavacions que s’estan duent a terme als jaciments d'Atapuerca

Eudald Carbonell, catedràtic de prehistòria a la URV i investigador de l’IPHES-CERCA, Antoni Canals, professor de la URV i investigador de l’IPHES-CERCA i José Luis López-Schümmer, president de la Fundación Artemisan, han presentat aquest dimarts el llibre La caza en la evolución humana, una aproximación desde la Prehistoria: gestión, alimentación y procedimientos, que analitza el paper de l’activitat cinegètica al llarg de l’evolució. La presentació s’ha realitzat en el marc de les excavacions que s’estan duent a terme aquests dies en els jaciments de la Serra d’Atapuerca (Burgos).

El llibre, de l’Editorial Almuzara, es destina tant al públic general com especialitzat, buscar donar llum i mostrar la importància de l’activitat cinegètica, que es troba en la memòria del sistema evolutiu com a espècie, i tracta de donar una explicació a les raons per les quals l’ésser humà ha caçat des dels inicis dels temps.

Eudald Carbonell i Antoni Canals, juntament amb altres integrants de l’equip d’investigació d’Atapuerca i de la Fundación Artemisan

Eudald Carbonell i Antoni Canals, juntament amb altres integrants de l’equip d’investigació d’Atapuerca i de la Fundación Artemisan firmen una obra de 13 capítols en els quals hi han col·laborat autores i autors que recullen des de l’evolució d’un cervell caçador fins a la caça com a estratègia econòmica i la seva estructura social, els mètodes o les tècniques de caça i la caça en el Pleistocè i Holocè.

També s’inclouen capítols del canibalisme en el gènere, la caça o allò caçat com a univers simbòlic, així com lectures més actuals sobre la caça en clau de gènere, discursos i significats de la caça actual, i la caça i el caçador en el segle XXI de diferents autors.

A la presentació del llibre, que ha tingut lloc en plena campanya d’excavacions en els jaciments de la serra d’Atapuerca, hi han participat José Luis López-Schümmer, president de la Fundación Artemisan i Eudald Carbonell. També hi han estat presents alguns autors del llibre que es troben participant de les excavacions.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*