14/06/2021
Un taller sobre fruites i verdures de temporada i proximitat finalitza el cicle Mossegades de ciència
Amb aquesta proposta de divulgació científica, que s'ha fet a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus, s'ha volgut posar de manifest que la forma, el moment i el tipus d'aliments que consumim té una relació directa amb la salut
![](https://diaridigital.urv.cat/wp-content/uploads/2021/06/IMG_20210611_174849-1024x576.jpg)
Amb aquesta proposta de divulgació científica, que s'ha fet a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus, s'ha volgut posar de manifest que la forma, el moment i el tipus d'aliments que consumim té una relació directa amb la salut
Els beneficis per a la salut de consumir fruites i verdures de temporada i proximitat van centrar l’últim taller del cicle Mossegades de ciència, que va finalitzar divendres passat a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus. Les investigadores del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, Francesca Manocchio i Èlia Navarro, van fer un taller on les nenes i nens que hi van assitir van poder comprovar quins vegetals tenien més o menys contingut de polifenols, que és l’objecte del Grup de Recerca en Nutrigenòmica, on elles investiguen.
![](https://diaridigital.urv.cat/wp-content/uploads/2021/06/WhatsApp-Image-2021-06-14-at-11.10.09-e1623661872443-1024x588.jpeg)
Amb aquesta proposta divulgativa, que va quedar interrompuda per la pandèmia i s’ha recuperat de forma presencial aquesta primavera, s’ha volgut mostrar a nenes i nens que la tradició gastronòmica, la forma d’alimentar-se, els productes que consumim i com i quan ho fem tenen una relació directa amb la salut.
En aquesta iniciativa hi han col·laborat la Diputació de Tarragona, la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus i hi ha donat suport l’Ajuntament de Reus a través del projecte Nutrisalt.