14/06/2021

Un taller sobre fruites i verdures de temporada i proximitat finalitza el cicle Mossegades de ciència

Amb aquesta proposta de divulgació científica, que s'ha fet a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus, s'ha volgut posar de manifest que la forma, el moment i el tipus d'aliments que consumim té una relació directa amb la salut

Mirar la concentració de polifenols en fruites i verdures va ser una de les parts del taller de divendres passat a Reus.

Els beneficis per a la salut de consumir fruites i verdures de temporada i proximitat van centrar l’últim taller del cicle Mossegades de ciència, que va finalitzar divendres passat a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus. Les investigadores del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, Francesca Manocchio i Èlia Navarro, van fer un taller on les nenes i nens que hi van assitir van poder comprovar quins vegetals tenien més o menys contingut de polifenols, que és l’objecte del Grup de Recerca en Nutrigenòmica, on elles investiguen.

Investigadores i nenes i nens que van assistir al taller sobre àpats saludables del passat mes de maig.

Amb aquesta proposta divulgativa, que va quedar interrompuda per la pandèmia i s’ha recuperat de forma presencial aquesta primavera, s’ha volgut mostrar a nenes i nens que la tradició gastronòmica, la forma d’alimentar-se, els productes que consumim i com i quan ho fem tenen una relació directa amb la salut.

En aquesta iniciativa hi han col·laborat la Diputació de Tarragona, la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus i hi ha donat suport l’Ajuntament de Reus a través del projecte Nutrisalt.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*