28/10/2020

La URV recomana instal·lar l’aplicació de rastreig Radar COVID-19 a la comunitat universitària

Els usuaris poden saber si han estat en contacte amb persones diagnosticades de COVID-19, especialment si no són del seu entorn proper

Aplicació Radar COVID.

Radar COVID és l’aplicació mòbil que promouen els ministeris d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital i de Sanitat, Consum i Benestar Social per ajudar a controlar la propagació de la COVID-19. Es tracta d’un mètode per identificar els possibles contactes estrets de casos de COVID confirmats i que és complementari al rastreig que ja fan els agents de salut quan contacten telefònicament amb els casos confirmats per obtenir la llista de contactes estrets. L’aplicació, que ja està disponible a tot l’Estat des d’aquesta setmana, podria permetre la identificació de contactes que no es poden identificar de forma manual, ja sigui per l’oblit de la persona que ha donat positiu o perquè no coneix totes les persones amb les quals ha estat en contacte.

Des del Consell de Direcció de la URV es recomana a tots els col·lectius de la Universitat descarregar i activar l’aplicació, perquè aquesta els pugui avisar quan han estat exposats a un altre usuari que ha estat diagnosticat de COVID-19. Quan una persona infectada és diagnosticada i disposa de l’aplicació Radar COVID-19, el sistema de Salut Pública li proporciona una clau que ha d’introduir a l’app; a partir d’aquest moment, s’avisa de forma anònima a tots els usuaris que han estat en contacte proper amb el positiu a menys de 2 metres durant més de 15 minuts.

És igualment indispensable que els usuaris de l’app tinguin el Bluetooth del mòbil activat, ja que és la tecnologia a través de la qual es comuniquen dos telèfons pròxims i permet identificar amb qui ha estat en contacte una persona i durant quant de temps. No obstant això, l’aplicació ha estat desenvolupada per preservar totalment la privadesa i no s’emmagatzema cap informació de l’usuari.

La descàrrega i activació Radar COVID es recomana per incrementar la protecció dels col·lectius universitaris, ja que permet saber als usuaris si han estat en contacte amb persones positives que no formen part del seu nucli social, per exemple si hi han tingut contacte al transport públic, en un establiment o en qualsevol espai tancat, segons explica el catedràtic Àlex Arenas, catedràtic del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV.

L’aplicació Radar Covid està disponible per a Android, a Google Play, i iOS, a l’App Store. Es pot consultar el document de preguntes i respostes sobre l’app al web del Ministeri de Sanitat.

Print Friendly, PDF & Email