16/02/2022

Els usuaris del CRAI poden recollir en préstec portàtils i altres equipaments en màquines dispensadores

S'han fet més de 12.000 autopréstecs de novembre a gener

Dispensador de portàtils i altres equipaments.

El CRAI de la URV ha instal·lat quatre dispensadors d’autopréstec de portàtils i altres equipaments als CRAI de campus de Bellissens, Catalunya, Medicina i Sescelades.

Aquests dispensadors, anomenats Pres-TECH, permeten als usuaris prestar portàtils, espais de treball en grup i altres equipaments de la Factoria i del CRAI, com càmeres de foto o vídeo, trípodes, gravadores, ratolins o calculadores d’una manera autònoma i sense haver d’adreçar-se al taulell de préstec.

Els Pres-TECH han tingut molt bona acollida entre els estudiants. Mostra d’això són les dades de préstec que han registrat aquests aparells. De novembre a gener, s’han realitzat un total de 12.371 autopréstecs. L’equipament que més s’ha agafat en préstec en aquests mesos són els espais de treball en grup amb un total de 8.035 préstecs, seguit dels ordinadors portàtils amb 3.657 préstecs.

L’ús d’aquestes màquines és molt senzill. L’usuari només s’ha de identificar amb el carnet URV, tant físic com virtual, i des de la pantalla triar quin tipus d’equipament o espai vol. En aquest moment, el sistema informa de l’hora i data de retorn, i llavors s’obre el caseller que conté l’equipament per agafar en préstec.

Fabricats a mida per l’empresa SerDoc, els quatre dispensadors tenen una distribució de casellers diferent responent a les necessitats dels CRAI de campus on s’han instal·lat. A més, s’hi ha determinat una sèrie de casellers accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, contribuint així a les accions que es porten a terme com a CRAI Inclusiu.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*