21/02/2017

Arnau Ferrer, Jaume Cardó i Júlia Martínez, guanyadors de la VIII Olimpíada de Geografia

Aquests han estat els alumnes guanyadors de la fase local de l'Olimpíada, que ha tingut lloc el dimecres 22 de febrer a la Facultat de Turisme i Geografia, a Vila-seca. El centre de secundària guanyador ha estat l'Institut Jaume Huguet

L'alumne guanyador Arnau Ferrer, amb la seva professora i amb la degana de la Facultat de Turisme i Geografia Marta Nel·lo.

A la fase local de la VIII Olimpíada de Geografia (Districte Universitari de Tarragona) hi han participat més de cent alumnes, de 23 centres educatius de la demarcació. Han estat alumnes de 2n de Batxillerat matriculats a l’assignatura de Geografia, en aquest curs 2016-2017. La participació és individual.

El guanyador ha estat Arnau Ferrer de l’Institut Coster de la Torre, de La Bisbal de Penedès; en segon lloc ha quedat Jaume Cardó, de l’ Institut Jaume Huguet de Valls; i la tercera classificada ha estat l’alumna Júlia Martínez, de l’Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona.

Els tres estudiants guanyadors poden rebre premis en metàl·lic, sempre que es matriculin en el primer curs del Grau de Geografia i Ordenació del Territori de la URV (curs 2017-2018): el primer premi és de 750€, el segon de 400€ i el tercer, de 300€.  I competiran a la fase estatal de l’Olimpíada de Geografia d’Espanya, els pròxims 24 i 25 de març a Santiago de Compostela (Galícia).

La prova local, organitzada a la URV per cinquè cop pel Departament de Geografia i el Col·legi de Geògrafs de Catalunya, vol premiar els estudiants que demostrin un millor coneixement dels continguts de la matèria de Geografia de Batxillerat, i promoure l’interès pels estudis universitaris d’aquesta ciència.

Tots els estudiants participants, a l’exterior de la Facultat de Turisme i Geografia.

Després de l’acollida dels participants i la presentació de les activitats, s’han iniciat les proves, que han durat 45′. Han constat d’un total de 50 preguntes d’opció múltiple, algunes de les quals amb gràfics, fotografies i cartografia. El programa de continguts és el mateix que el del temari de 2n de Batxillerat. El jurat l’han format professors del Departament de Goegrafia.

Un cop acabades i després de la pausa, l’activitat s’ha completat amb dues xerrades. Una primera sobre l’ensenyament de Geografia a la URV, a càrrec del profesor Òscar Saladié, coordinador de la Fase Local de l’Olimpíada i responsable d’ensenyament del Grau en Geografia i Ordenació del Territori. La segona, sobre les sortides professionals de la geografia, ha estat a cura del president del Col·legi de Geògrafs de Catalunya, Jaume Busquets.

Finalment s’han atorgat els diplomes als guanyadors. El centre que ha donat les millors qualificacions ha estat l’Institut Jaume Huguet, que també ha rebut material bibliogràfic.

Més informació:

VIII Olimpíada de Geografia

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*