04/07/2018

CreaSens Health premiada a París i a Tarragona pel seu dispositiu de monitorització de la funció renal

L’empresa derivada de la URV aconsegueix el tercer lloc en el certamen Innolabs de París en què competia amb 24 empreses de nou països i el premi Empresa Tarragona com a empresa creada fa menys de tres anys

El CEO de CreatSens Health, Adrià Maceira, recollint el premi a París.

Creatsens Health, té l’objectiu de millorar el benestar de les persones mitjançant el control dels paràmetres bioquímics de la sang (com la creatinina i el potassi) de manera descentralitzada, és a dir a través d’un dispositiu que evita la necessitat de fer arribar mostres de sang dels pacients al laboratori. Volen portar al mercat aquest dispositiu que ajudarà a prevenir problemes relacionats amb la funció renal i alhora permetrà alertar metges i pacients de possibles desordres. Aquest dispositiu presenta molts avantatges tant per a la salut i la qualitat de vida dels pacients, com per al sistema sanitari, ja que permetrà estalviar extraccions de sang i anàlisis al laboratori, alhora que també permetrà evitar consultes periòdiques per avaluar els resultats de les analítiques.

Aquesta iniciativa jove ja estat doblement guardonada les darreres setmanes. A finals de juny va ser reconeguda amb un 3r lloc en l’Innolabs Ideas Contest, un esdeveniment en què participaven 24 empreses de nou països. El certamen es va celebrar al parc de la Villette de París, on es  van presentar els seus projectes relacionats amb la salut davant un jurat integrat per nou especialistes en àrees de negoci, salut i protecció intel·lectual entre uns altres.

L’esdeveniment es va desenvolupar en dues fases, una primera de selecció dels finalistes, on les 24 empreses van defensar en públic els seus respectius projectes a través de presentacions de 3 minuts, el que anomenen pitch, que són presentacions de molt curta durada que han de tractar tots els temes importants del projecte simulant una presentació real davant potencials inversors del projecte. CreatSens Health va arribar a la final al costat d’altres cinc empreses, les quals van competir pels tres premis de 17.500 euros per al primer lloc, 12.500 euros per al segon lloc i 6.000 euros per al tercer lloc. En aquesta segona fase, CreatSens Health va haver de defensar el seu projecte amb sol un minut més quatre minuts de preguntes del jurat i va quedar classificat en tercera posició.

Un moment de la presentació del projecte dels premis Empresa Tarragona Impulsa.

A banda d’aquest premi internacional, aquest dimarts l’empresa s’ha endut un nou reconeixement: el primer premi Empresa Tarragona Impulsa 2018 en la categoria d’empreses creades fa menys de tres anys, valorat en 3.000 euros.

Adrià Maceira, CEO de la companyia, agraeix l’esforç de tot l’equip: “Aquests premis no haurien estat possible sense l’equip que envolta aquest ambiciós projecte i ens ajuden a revalidar la nostra visió de portar la salut a casa del pacient”.

Els membres de CreastSens Heath, d’esquerra a dreta: Francisco Javier Andrade, Marta Novell, Tomàs Guinovart,  Adrià Maciera i Pascal Blondeau.

El projecte, guanyador de diferents premis tant nacionals com internacionals pel seu caràcter innovador, busca desenvolupar nous dispositius mèdics que puguin mesurar i diagnosticar malalties des de la pròpia casa del pacient a través d’una simple gota de sang. Actualment, CreatSens Health està buscant 300.000 euros d’inversió per millorar el seu prototip actual i entrar en una fase de proves amb humans. L’empresa derivada de la URV, té el suport de la Fundació Renal Iñigo Álvarez de Toledo, de l’Hospital Clínic de Barcelona i de “la Caixa”.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*