25/04/2018

El Fòrum d’Ocupació a Sescelades posa en contacte els estudiants amb prop de quaranta empreses

Al campus Sescelades, les empreses participants en el XIV Fòrum d'Ocupació busquen preferentment estudiants i graduats amb perfils científicotècnics

El Fòrum d’Ocupació Universitària, o fira anual d’empreses que les posen en contacte amb els estudiants i graduats de la URV i altres professionals, té lloc cada any a diferents campus universitaris. El Fòrum al campus Sescelades té un accent científicotècnic, d’acord amb els ensenyaments que s’hi imparteixen. Enguany, des dels seus estands oberts de 9,30 h a 14 h, que són d’entrada lliure, atenen els estudiants prop de 40 empreses de diferents sectors. Són empreses químiques, de diferents branques de serveis, enginyeries, agroalimentàries o vínícoles, entre moltes d’altres.

Paral·lelament al Fòrum, que organitza OcupacióURV de l’Oficina d’Orientació Universitària (OOU), es fan una conferència i tres tallers, com a activitats d’orientació i formació pels joves per a la recerca de feina. L’empresa Dow Chemical Iberica SL ofereix el taller: “La importància de la diversitat a DOW. Identifica si ets inclusiva”; Adecco fa el taller “Dinàmica de grup per superar un procés de selecció”; i Cargill dirigeix el taller: “Com preparar un entrevista de treball en anglès?”. A migdia i a la tarda s’ha organitzat presentacions dels màsters que s’imparteixen a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) i a la Facultat de Química (FQ).

Viure i treballar a Alemanya

Cada any Marta Garriga, representant a Tarragona d’Eures, la xarxa dels serveis d’ocupació dels països de la UE, col·labora amb el Fòrum d’Ocupació de la URV. Enguany, acompanyant Sebastian Schomolke i Nicoleta Hüllen, membres del Migration Support Center de l’Agència Federal d’Ocupació d’Alemanya, centre que actua com a finestreta única d’entrada al país. Aquest matí han protagonitzat la sessió “Viure i treballar a Alemanya” davant els estudiants interessats com Paz Fandini, graduada en Enginyeria Química per la URV i de nacionalitat argentina i austríaca, o Abdeljaouad, graduat en Química i que actualment cursa un mòdul superior de formació professional de Qualitat. Tots els participants eren estudiants de la URV estrangers que desitgen anar a treballar a Alemanya.

Aquest país, d’una economia potent que ha vist envellir la seva població, necessita en aquests moments metges, infermeres, cuidadors per a la gent gran, treballadors de la llar; treballadors del metall, enginyers especialistes en TIC i en electrònica, transportistes. Per anar-hi, ha dit Sebastian Schomolke, es fa imprescindible conèixer i parlar alemany. Ha explicat com és el mercat alemany, l’homologació de títols, l’escala de sous que regeix. Els estudiants han plantejat les expectatives de cadascú i han formulat preguntes.

El Fòrum d’Ocupació Universitària 2018 tindrà lloc al campus Terres de l’Ebre el dia 10 de maig.

Més informació:

Fòrum d’Ocupació Universitària

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*