25/02/2019

El grau de Relacions Laborals i Ocupació estrena una nova plataforma tecnològica per a l’aprenentatge dels recursos humans

L'ha dissenyat Grupo Castilla, empresa líder en desenvolupament de programari de gestió del capital humà, que la implementa a la URV abans de llançar-la al mercat

Estudiants de l'assignatura del grau de Relacions Laborals i Ocupació Eines telemàtiques de gestió de RRHH.

Els estudiants del grau de Relacions Laborals i Ocupació de la URV disposen des d’aquest curs d’una nova plataforma tecnològica per a la gestió dels recursos humans, que els permet formar-se en un entorn com el que s’utilitza a les empreses. La companyia de desenvolupament de software de gestió de recursos humans, Grupo Castilla, ha dissenyat aquest recurs per a l’àmbit acadèmic  i la URV és la primera universitat on s’ha implementat.

L’aplicatiu, anomenat INNIA, permet l’accés a més de 150 alumnes alhora i té diverses funcionalitats: la definició de convenis i l’estructura retributiva; la gestió de la contractació de treballadors; la definició de baixes, absentisme i vacances; el càlcul de nòmines i altres pagues; la gestió d’un procés de baixa i de càlcul de la indemnització, i el càlcul de l’IRPF. D’aquesta manera els estudiants porten a la pràctica els coneixements teòrics de les assignatures Seguretat Social I i Eines Telemàtiques de Gestió de RRHH.

Una de les classes del grau de Relacions Laborals i Ocupació que utilitzen la plataforma INNIA, desenvolupada per Grupo Castilla.

Així ho permet el conveni de col·laboració en el projecte INNIA que han signat la URV i el Grupo Castilla aquesta tarda. A través de l’acord, els estudiants són els primers a utilitzar la plataforma desenvolupada per a un entorn universitari i que més endavant la companyia de software de Recursos Humans preveu llançar al mercat.

Així, la nova plataforma tecnològica de Grupo Castilla és com la que trobaran al món laboral, i a més del contingut propi de les assignatures, poden consolidar les habilitats digitals en l’ús d’aquest programari. En concret, INNIA és una solució multiplataforma web orientada a processos i serveis, que conté tota la informació al núvol.

D’esquerra a dreta, Antoni Pigrau, degà de la Facultat de Ciències Jurídiques, Domènec Puig, vicerector de Programació Acadèmica i Docència, i Carles Castilla, director general del Grupo Castilla durant la presentació de la plataforma tecnològica INNIA.

Per a Carles Castilla, director general de Grupo Castilla, la col·laboració entre l’empresa i la Universitat se suma a les que ja mantenen per a la transferència de tecnologia i també pels convenis de formació: “Una aliança estratègica per assegurar-nos la incorporació de joves talents, així com la introducció al mercat de nous productes i serveis més moderns i competitius”. De fet, en els últims 25 anys Grupo Castilla acumula més de 60 convenis d’alumnes en pràctiques i més del 50% de l’actual plantilla prové de la Universitat Rovira i Virgili.

Domènec Puig, vicerector de Programació Acadèmica i Docència, considera que el projecte és “un valor afegit a la formació”, que afavoreix l’ocupabilitat dels estudiants. Antoni Pigrau, degà de la Facultat de Ciències Jurídiques, explica que acords com aquest permeten millorar la docència perquè els estudiants assoleixin les competències digitals necessàries al món laboral.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*