15/12/2017

“El negoci de la xocolata”, segon taller científic a la Biblioteca de Tarragona

Dolors Setó, investigadora del Departament de Gestió d'Empreses de la URV, ha explicat als noies i noies com impulsar un negoci de forma ètica i responsable

Dolors Setó va explicar com fer una empresa socialment responsable.

Quina funció tenen les empreses a la nostra societat i com treballen les que fabriquen xocolata? Aquests van ser alguns dels dubtes que Dolors Setó, investigadora del Departament de Gestió d’Empreses de la URV va resoldre als nois i noies que dijous 14 de desembre van assistir al taller “El negoci de la xocolata”, que s’emmarca dins del cicle La Ciència de la Xocolata, i que es fa el tercer dijous de mes, novembre a juliol,  a la Biblioteca Pública de Tarragona.

Els assistents van posar-se en el paper de petits empresaris i van aprendre i experimentar les tres fases principals per les que passa una empresa que fabrica xocolata: aprovisionament, producció i distribució del producte. En un taller pràctic, van apropar-se a alguns aspectes que envolten aquest negoci, com el comerç just o la producció sostenible.

Nou tallers, diferents disciplines científiques

El cicle La Ciència de la Xocolata consta de nou tallers que permetran conèixer la xocolata des de diferents disciplines científiques de la mà de dones que fan recerca en alguna de les dues institucions que han impulsat aquesta iniciativa: la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV (ComCiència) i l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ).

El proper taller es farà el 18 de gener i se centrarà en desxifrar l’ADN del cacau. L’impartirà Katherine Gil, investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, i els nens i nenes aprendran què és l’ADN i quina importància té a les nostres vides, i aïllaran l’ADN de les cèl·lules vegetals que conté la llavor del cacau.

Els altres tallers que s’han programat giren al voltant de la xocolata com a aliment, els cristalls de la xocolata, la química de la xocolata, l’alimentació del futur, el cacau i la xocolata a la publicitat i la impressió 3D.

Totes les sessions es faran a la Biblioteca Pública de Tarragona a les 17.30 h. el tercer dijous de cada mes, i van adreçades especialment a nens i nenes d’entre 9 i 12 anys.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*