05/06/2015

El professor Josep Lluís Domingo rep el reconeixement Mare Terra en la XXI edició dels premis Ones Mediterrània

El catedràtic de Toxicologia i director del centre TecnATox Josep Lluís Domingo rep aquest reconeixement en la gala dels premis el divendres, 5 de juny a partir de les 20 h. al teatre Metropol de Tarragona. Aquests premis distingeixen les accions en defensa i millora del medi ambient, entre altres valors

Josep Lluís Domingo ha dirigit nombrosos estudis mediambientals.

La Fundació Mediterrània Mare Terra organitza anualment els premis, que distingeixen persones, col·lectius o institucions que potencien iniciatives i projectes que defensen i milloren el medi ambient, impulsen la solidaritat, la cultura, els drets humans o el desenvolupament social.

Enguany el reben deu persones, entre els quals Josep Lluís Domingo, fundador del Laboratori de Toxicologia i Salut Mediambiental de la URV, que durant la seva trajectòria professional ha realitzat nombroses investigacions del medi ambient a Tarragona, sobre els contaminants als aliments, sobre l’efecte de baixes dosis de radiació en el cervell, O des del centre TecnATox, aplicacions mòbils i gratuïtes per autocontrol de les dietes alimentàries de les persones.

El professor Domingo ha col·laborat continuadament amb activitats de la Fundació, que cada any organitza unes Jornades científiques. Recentment, el professor Domingo ha codirigit les XXIII Jornades Científiques: Tòxics, el costat fosc del progrés, que han tingut lloc a l’abril al Port de Tarragona.

Josep Lluís Domingo (Tortosa, 1951) és doctor en Toxicologia per la UB (1982) i catedràtic de la URV des de l’any 1991, on exerceix la docència a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. És Professor Distingit de la URV (any 2006). Editor en cap de revistes científiques internacionals, està entre els investigadors més citats del món. Thomson Reuters el va incloure en el llistat Highly Cited Researchers 2014, que recull els científics més citats de cada camp. Es compta entre 3.200 investigadors de 21 camps científics, i ell és un dels 114 més citats de l’àrea de Ciències Agrícoles.

A la gala reben els altres nou premis Ones Mediterrània Dianna Nammi, Ángel García (Padre Ángel), Marcel Mettelsiefen, Luis Gonzalo, Manu San Félix, Guillermo Anderon, l’Ajuntament de Juzbado i la Fundació Tormes, Pius Font i Gerard Descàrrega. SIRUSA concedeix un premi al municipi que més ha incrementat la generació de fracció orgànica en el reciclatge d’escombraries, enguany Vila-seca.

La cita s’acaba amb les actuacions musicals dels grups tarragonins Sal 150 i Vergüenza Ajena, i del cantautor hondureny Guillermo Anderson.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*