19/04/2017

Els estudiants esportistes de la URV destaquen en els Campionats de Catalunya Universitaris 2017

Els participants han obtingut bons resultats i han aconseguit força medalles en esports individuals

Gerard Francino i Anton Sans han quedat campions de Catalunya universitaris 2017 en pàdel masculí.

En esports d’equip, als CCU17 la URV ha estat campiona en rugbi 7 i sotscampiona en voleibol masculí i en natació per equips. En esports individuals, s’ha proclamat campiona en pàdel masculí i vòlei platja masculí, i sotscampiona en tennis masculí i vòlei platja masculí. I s’han guanyat força medalles en taekwondo, karate, atletisme i judo.

En el Campionat de Catalunya Universitari de Pàdel, que va tenir lloc el dia 9 de març a Vic, va prendre quatre estudiants de la URV. La parella masculina formada per Gerard Francino (Química) i Anton Sans (Fisioteràpia) van proclamar-se campions de Catalunya per quart any consecutiu (la URV ho és per cinquè any consecutiu). Aquesta parella representa la Universitat en els Campionats d’Espanya Universitaris de Pàdel del 17 al 20 d’abril a Antequera (Màlaga).

La setmana del 13 al 19 de març va ser una setmana excel·lent per l’esport de competició de la URV. L’equip de rugbi 7 es proclamava per primera vegada Campió de Catalunya Universitari i representarà la URV en els campionats d’Espanya de l’1 al 3 de maig a Múrcia. Per la seva part, la selecció de voleibol masculí va disputar el dia 16 de març la final dels CCU17 amb la UB. La URV va caure per 3-0 i va obtenir el sotscampionat.

La mateixa setmana i en esports individuals, van tenir lloc dos campionats de Catalunya universitaris més. Dissabte 18 de març el poliesportiu de la UPC va ser l’escenari del CCU17 de Taekwondo. La URV va obtenir tres medalles amb les estudiants Judit Asensio (Fisioteràpia), Or en -62kg, Gibet Gallego (Dret) Argent -62kg i Xena Rodera (Fisioteràpia EUSES) Bronze +73kg . Les tres representaran a la URV en els CEU del proper 22 i 23 d’abril a Madrid.

Al dia següent diumenge 19 i en el mateix escenari es va celebrar el CCU17 de Karate. Cinc estudiants de la URV van aconseguir un Or, dos Argents i dos Bronzes: Or de Pau Borràs +74kg (Arquitectura), argents de Alejandro Blanco +84kg (Economia)  i Joel Luceño -84kg (Dret); i bronze de Francesc Oliver -75kg (Enologia) i Alberto Molina -84kg (Enginyeria Electrònica, Industrial i Automàtica).  En el proper Campionat d’Espanya Universitari la URV estarà representada per Pau Borràs i Joel Luceño els dies 10 i 11 de maig a Múrcia.

Del 27 de març a l’1 d’abril quatre esports més van donar resultats extraordinaris per la URV. Primer va ser el CCU tennis, i la URV va estar representada per set estudiants. La millor classificació va ser la de l’estudiant d’Infermeria Carlos Castellote, que va anar passant rondes fins a plantar-se a la final. En aquesta, va caure derrotat amb l’estudiant de  la UB (Francesc Peregrino) . Tot i així un gran campionat de Castellote.

EsportsURV va organitzar el divendres 31 de març el CCU17 de Vòlei Platja a la Platja de l’Arrabassada, a Tarragona. Un total de 50 estudiants d’universitats catalanes es van aplegar a la costa tarragonina per disputar el campionat. La URV va tenir representació amb dues parelles masculines i tres parelles femenines. En categoria masculina es va viure una final URV, on els dos equips presentats van fer gaudir al públic amb una gran final. La parella URV1, Hèctor Garcia (Publicitat i Relacions Públiques) i Diego Roldán (Enginyeria Mecànica) es va proclamar campiona de Catalunya. Els sotscampions, URV2, són Javier Naya (Enginyeria Mecànica) i Arnau Casamor (Arquitectura).  El Campionat d’Espanya Universitari (26-28 abril a San Javier, Múrcia) coincideix en dates amb el Campionat d’Espanya de clubs on tres dels quatre finalistes hi prendran part amb el seu club, el  CVSPiSP. La URV però, pot estar present amb Javi Naya i Carlos Mora, aquest últim estudiant d’Educació Primària i jugador de la Volleyball Bundesliga amb l’equip SVG Lüneburg.

El CCU17 d’Atletisme va tenir lloc dissabte 1 d’abril a Manresa. Cinc atletes estudiants de la URV es van desplaçar per participar-hi. Els millors resultats van ser aconseguits per Marina Tibau (Turisme) amb un Or en llançament de Pes i Andrés Ramos (Geografia i Ordenació del Territori) amb un Bronze en els 500m.ll.  Els dos representaran la URV en els CEU d’Atletisme, del 5 al 7 de maig a Cartagena.

Marina Tibau, l’atleta que ha aconseguit l’Or en Llançament de Pes.

I el CCU de Judo va ser l’últim campionat abans del període de vacances de Setmana Santa. El mateix dissabte 1 d’abril a la tarda, el pavelló de la UB va aplegar als judokes universitaris. La URV es va presentar amb dos estudiants i tots dos van fer podi en la seva categoria. Manon Janlin de Fisioteràpia-EUSES es va proclamar campiona de Catalunya universitària en +78kg. Per la seva part, Gerard Garriga (Bioquímica i Biologia Molecular) -60kg va fer un bon campionat on només va cedir en la final i  per tant és sotscampió de Catalunya universitari.

 

L’equip de natació de la URV va aconseguir classificar-se com a 2n en el Campionat de Catalunya Universitari de Natació per equips, el dia 25 de febrer al Complex Aquàtic i Esportiu Can Mercader de Cornellà. Un resultat molt satisfactori, tenint en compte les grans universitats participants i sent només superats per la UPF. Tot un èxit que es manté en els darrers anys, gràcies a la feina dels tècnics de l’equip. Del 9 a l’11 de maig tres estudiants de l’equip, Laura López (Enginyeria Química), Raquel Cruces (Administració i Direcció d’Empreses) i Biel Arilla (Fisioteràpia), participaran als Campionats d’Espanya Universitaris a Múrcia.

L’equip de natació de la URV, segon classificat a Catalunya.

Diumenge 5 de març va tenir lloc a Barcelona la tercera edició de la UNIRUN, la cursa de les dotze universitats catalanes. La URV va organitzar un autocar per tots els tarragonins que volguessin participar-hi – la UNIRUN està oberta a tota la ciutadania, únicament s’ha de triar una universitat que serà per la que es correrà. La URV va estar representada en aquesta edició per 52 corredors/es (29 dones i 23 homes)  i va quedar en 9è lloc en la classificació general de punts per universitats. Els dos primers classificats de la URV de cada categoria, masculina i femenina, van ser Carles Nadal i Marta Nayas. Carles Nadal va participar posteriorment al Campionat d’Espanya Universitari de Cross, el 24 i 25 de març a Caravaca de la Cruz (Múrcia).

Abans de marxar de vacances però, la lliga interna de la URV, l’anomenada Lliga Universitària URV de futbol sala va finalitzar el calendari de la Fase Regular. En aquest moment, els vuit millors classificats prendran part en la Fase Final per emportar-se el primer lloc. Aquests són, per ordre de classificació: Los membrillos de Tamudo, Rockball F.S., Ratas Mecánicas, Esfínter de Milan, Amigos+Unai, Drink Team, Fisiorentina i Gorditos F.C. Es preveu una gran final, la data de la qual encara no està confirmada, amb celebració inclosa gràcies a la col·laboració dels equips i del Consell d’Estudiants URV. A la web s’anirà actualitzant tota la informació. Teniu la galeria fotogràfica equips Lliga Universitària URV de futbol sala.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*