01/12/2020

Un equip de la URV guanya una competició universitària amb una aplicació que determina la vulnerabilitat d’una persona per infecció de COVID-19

Aitor Arjona, Pablo Gimeno i German Eizaguirre són els estudiants del Màster en Enginyeria Computacional i Matemàtica que van participar a la Next Level Hackaton 2020 de Viewnext i IBM

Solució desenvolupada per l'equip d'estudiants guanyadors de la Next Level Hackaton 2020.

Un equip d’estudiants del Màster en Enginyeria Computacional i Matemàtica de la URV ha guanyat la Next Level Hackaton 2020, una competició universitària de Viewnext i IBM en què els participants havien de desenvolupar una solució d’àmbit social o mediambiental en menys de 48 hores utilitzant IBM Cloud, la plataforma de tecnologies en el núvol d’IBM. L’equip, que s’ha imposat a competidors procedents d’universitats de tot el territori espanyol, està format per Aitor Arjona, Pablo Gimeno i German Eizaguirre, els tres graduats en Enginyeria Informàtica per la URV, actualment estudiants de màster a la mateixa universitat i integrants del grup de recerca Cloudlab, també de la URV, a través d’una beca.

L’equip guanyador va batejar la seva proposta amb el nom de COVIDpred i es tracta d’una aplicació web capaç de determinar la vulnerabilitat d’un individu enfront d’una infecció per COVID a partir d’un simple formulari sobre les seves dades de salut. D’altra banda, aquesta solució també fa prediccions sobre l’evolució de la pandèmia a la comunitat autònoma de l’usuari. Per fer-ho possible, l’aplicació utilitza tècniques estadístiques i de machine learning allotjades en diferents serveis d’IBM Cloud, que s’actualitzen amb les dades públiques més recents sobre la pandèmia de manera periòdica i automatitzada.

Poster del projecte guanyador de la Next Level Hackaton 2020, dels estudiants Aitor Arjona, Pablo Gimeno i German Eizaguirre.

La competició, que es va celebrar de manera virtual els dies 17 i 18 de novembre, va acollir a més de 70 estudiants de grau i màster en equips d’entre 3 i 5 participants. Com a premi, cada integrant de l’equip ha rebut una targeta regal per valor de 500 euros i un compromís de contractació per part de Viewnext. Els guanyadors van ser escollits per un jurat compost per directius de Viewnext, que van atorgar el guardó a l’equip d’Arjona, Gimeno i Eizaguirre el passat 27 de novembre en un acte virtual al qual també van assistir responsables d’IBM España.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*