24/02/2023

Es posa en marxa la Xarxa d’Innovació en Accessibilitat de Catalunya, AccessCat

El grup de recerca en Llengua i Tecnologia de la URV (ReLaTe) participa d'aquest òrgan, que neix amb l'objectiu d'esdevenir un referent en l'accés a la informació i la comunicació, especialment en els àmbits de la cultura, l'educació i els mitjans, així com promoure activitats de transferència i innovació

Membres del Consell que conforma la Xarxa AccesCat.

Aquest dijous ha tingut lloc la primera reunió del Consell de la Xarxa d’Innovació en Accessibilitat de Catalunya: Mitjans, Educació i Cultura (Xarxa AccessCat), que neix amb un doble objectiu: d’una banda, esdevenir un referent en l’accés a la informació i la comunicació, especialment en els àmbits de la cultura, l’educació i els mitjans i, de l’altra, promoure activitats de transferència i innovació. La xarxa està formada per 12 grups d’investigació de vuit institucions diferents que aglutinen 175 investigadors. La URV hi participa a través del grup de recerca en Llengua i Tecnologia (ReLaTe), i també en formen part la UAB com a coordinadora, la UB, la UPF, la UPC, la UOC, la UVic-UCC i la Fundació i2Cat.

Durant un període de tres anys s’ha previst la realització d’activitats diverses, com ara oferir una cartera de serveis dels grups de recerca de la xarxa, visibilitzar la recerca i formació en l’àmbit mitjançant la plataforma MAP (Media Accessibility Platform), oferir formació a empreses i entitats externes sobre accessibilitat a la informació i la comunicació com també demostracions o showcases que serveixin per sensibilitzar i proposar solucions en l’àmbit de l’accessibilitat. La participació del grup de recerca en Llengua i Tecnologia de la URV a la xarxa consistirà en l’aportació de projectes que estan desenvolupant en relació amb l’aprenentage de llengües amb l’ús de tecnologia i accessibilitat.

La xarxa també oferirà als seus membres suport per buscar solucions disruptives a problemes relacionats amb l’accessibilitat, per sensibilitzar sobre aquest aspecte, per internacionalitzar la recerca i per participar en missions internacionals, fires i accions de transferència.

El consell de la xarxa està format per 23 membres de les diferents institucions. Per part de la URV hi participen els investigadors del Departament d’Estudis Anglesos i Alemanys Geraint Paul Rees i Mar Gutiérrez-Colon, que ha estat escollida també per formar part del Consell Executiu juntament amb altres sis persones. La resta del grup investigador de la URV que forma part de la xarxa són Macià Riutort, Isabel Gibert, Andrea Bellot, Kasia Baran i Marni Manegre.

Print Friendly, PDF & Email