04/06/2018

EstiURV i Summer Lab, les dues propostes científiques d’aquest juliol per als joves

Durant una setmana els joves de 4t d’ESO i de 1r de batxillerat podran seguir un taller científic dels deu que es proposen a l’EstiURV i es posa en marxa el Summer Lab per a alumnes de primer a tercer d’ESO

La Universitat impulsa dues iniciatives per fomentar l’interès dels joves per la ciència. D’una banda s’ha convocat una nova edició el programa EstiURV, adreçat a alumnes de 4t d’ESO i de primer de batxillerat. Fins al 30 de juny es poden inscriure en alguna de les deu propostes científiques que es duran a terme durant les setmanes del 9 al 13 i del 16 al 20 de juliol als laboratoris i a les aules de la Universitat. En aquest cas s’inscriuen en un únic taller que farà durant una setmana. D’aquesta manera, els joves que enguany acabin el darrer curs d’ESO o el primer curs de batxillerat poden dedicar una setmana de les seves vacances d’estiu a participar dels tallers científics que la URV organitza amb l’objectiu de fomentar el seu interès per la ciència i despertar vocacions. Els participants han de presentar la seva nota mitjana i explicar quines són les seves motivacions i cada curs requereix un mínim de nota d’accés.

D’altra banda i amb aquest mateix objectiu, però adreçat a joves de 1r a 3r d’ESO, s’organitza per primera vegada l’URV Summer Lab. Es tracta d’una activitat d’estiu on els joves podran tenir un primer contacte amb el món universitari alhora que s’endinsen en els coneixements i disciplines científiques. Tot amb un component lúdic que afavoreix l’aprenentatge i desenvolupa les capacitats personals i vocacionals. Es treballaran cinc tallers per setmana, cada dia d’un àmbit diferent, per tenir un coneixement global dels diferents ensenyaments.

L’URV Summer Lab es durà a terme del 2 al 27 de juliol, dividit en quatre setmanes en horari de 9h a 13:30h i els tallers es faran al campus Sescelades. Les inscripcions es poden fer per setmanes, També s’ofereix servei d’acollida matinal i servei de menjador al migdia.

Cursos per a professors de secundària

D’altra banda s’ha obert el termini d’inscripció del programa Aprofundiments, de formació per als professors de secundària sobre els coneixements i la recerca generats en les diferents disciplines acadèmiques. Enguany s’ofereixen 8 propostes de diferents disciplines que es faran del 2 al 6 de juliol.

Aquestes iniciatives formen part del programa Nexes que impulsa l’Oficina d’Orientació Universitària per fomentar la col·laboració entre secundària i la URV i  generar, difondre i compartir coneixement. En el cas d’Aprofundiments també s’ha implicat en l’organització l’Institut de Ciències de l’Educació.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*