20/02/2017

Estudien la influència de la composició nutricional de la llet de creixement com a prevenció de l’obesitat

La Unitat de Recerca en Pediatria, Nutrició i Desenvolupament Humà de la URV realitza un assaig clínic que té com objectiu avaluar si la ingesta d’una llet de creixement amb menor contingut proteic entre els 12 i els 24 mesos d’edat pot tenir un efecte protector de l’obesitat en edats posteriors. Per aquest projecte es necessiten més de 1.600 nens i nenes i, tot i que l’estudi ha començat, continua el reclutament d’infants d’entre 11 i 13 mesos i mig

L’estudi TOMI  (Toddler Milk Intervention study), que va començar fa uns mesos, és un assaig clínic en què s’estudia de quina manera la llet de creixement, o de tipus tres, pot prevenir l’obesitat en edats posteriors en funció de les proteïnes que conté. Per poder tirar endavant aquest treball es necessita la participació de 1.618 nenes i nens sans que tinguin entre 11 mesos i 13 mesos i mig que, fins als 24 mesos, vulguin prendre la llet de l’estudi. Actualment encara es busquen famílies disposades a participar en aquest estudi. Els nens participants rebran una de les dues llets de creixement de l’estudi -amb més o menys contingut de proteïna- durant tot el segon any de vida i se’n valorarà el creixement i desenvolupament, així com el seu estat de salut. Les llets d’aquest estudi són llets segures i es troben dins de la variabilitat de les recomanacions internacionals.

Diferents estudis ja han posat de manifest la influència de l’alimentació en la primera infància sobre l’estat de salut posterior. Hi ha evidències que un determinat tipus d’alimentació durant els primers anys de vida augmenta o disminueix el risc de patir determinades malalties. I diferents estudis científics, alguns dels quals impulsats per la Unitat de Recerca en Pediatria, Nutrició i Desenvolupament Humà de la URV, han evidenciat que la lactància materna durant els primers mesos de vida protegeix de l’obesitat en edats posteriors. L’estudi i el coneixement de les propietats i els beneficis d’alletament matern, que són inimitables,  promou la recerca per a la millora de les fórmules làcties infantils que s’ofereixen als infants quan no es pot seguir alletant.  

Es tracta d’una col·laboració internacional d’investigadors de la Unitat de Recerca en Pediatria, Nutrició i Desenvolupament Humà de la URV, els hospitals universitaris Joan XXIII de Tarragona i Sant Joan de Reus i el Departament de Medicina Metabòlica i Nutricional de la Universitat de Munic i l’hospital de nens Dr. Von Hauner,  de la mateixa ciutat alemanya.

Més informació i contacte

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*