Un estudi liderat per la URV ha demostrat que l’oli d’oliva verge enriquit amb els seus polifenols i amb els de farigola protegeix l’ADN d’una oxidació. Aquests dos tipus de polifenols afegits a l’oli, que també podrien incorporar-se en qualsevol altre producte, fan disminuir el risc de trencar de l’ADN, cosa que, entre altres conseqüències, afecta el metabolisme, la reproducció de cèl·lules i podria desenvolupar patologies com el càncer
Centre de Ciències Òmiques
A tot el diari
Un equip multidisciplinari de científics internacionals encapçalats per la Universitat de Southampton (Regne Unit) i del que formen part els investigadors de la URV Oscar Yanes, Roger Guimerà i Marta Sales, ha estat seleccionat junt amb vuit grups més, per participar de la fase final del Grand Challenge Award, que impulsa el Cancer Research UK i que preveu lliurar 20 milions de lliures pel finançar un projecte que resolgui algun dels reptes més complexos en la recerca del càncer
Una investigació de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) i hospitals espanyols revela que les cèl·lules de càncer de mama necessiten capturar àcids grassos del seu exterior per seguir proliferant. Els resultats de la recerca s’han publicat a la revista Nature Communications
Un article publicat al “Nature Scientific Reports” posa al descobert l’oxidació de l’aminoàcid metionina com un marcador en sang indicatiu de l’estat d’oxidació del colesterol bo, fet que provoca que el colesterol no pugui madurar i que no faci la seva funció protectora.