Diari digital de la URV -

Investigadors del grup de recerca Tecnatox, Centre de Tecnologia Ambiental Alimentària i Toxicològica de la Universitat Rovira i Virgili, han analitzat el paper dels contaminants ambientals de la carn crua o sense processar. Els resultats del seu treball demostren que els diferents tipus de cocció influeixen de manera diferent en la concentració de tòxics, en funció del producte càrnic. L’estudi sosté que només els processos de cuinat que alliberen o eliminen el greix de la carn tendeixen a reduir la concentració total d’aquests contaminants en la carn cuinada

El catedràtic de Toxicologia i director del centre TecnATox Josep Lluís Domingo rep aquest reconeixement en la gala dels premis el divendres, 5 de juny a partir de les 20 h. al teatre Metropol de Tarragona. Aquests premis distingeixen les accions en defensa i millora del medi ambient, entre altres valors

La descontaminació del pantà de Flix ha provocat un increment de la concentració en l’aigua d’alguns metalls, sense risc per la població ni pels regadius. Un grup d’investigadors del Laboratori de Toxicologia i Salut Ambiental, Tecnatox, han dut a terme aquest treball que han publicat a la revista científica “Biological Trace Element Research”. Han analitzat l’aigua destinada al consum, dels rius, i també han analitzat les concentracions de metalls al sòl