26/04/2022

Investigadors de la URV participen en un projecte per evitar la desinformació climàtica als pòdcasts

Es tracta d'una iniciativa que lidera la plataforma Verificat. Des del Centre en Canvi Climàtic de la URV s’encarregaran de comprovar el contingut i de fer-ne l’avaluació científica

A través del Centre en Canvi Climàtic – C3 , la URV participa en el projecte “Comprendre i exposar la desinformació climàtica en el podcàsting”, una iniciativa que lidera la plataforma Verificat i que ha estat finançat per l’International Fact-Checking Network (IFCN), una organització mundial sense ànim de lucre per a l’excel·lència periodística que subvenciona projectes de verificadors, organitzacions climàtiques i proveïdors de solucions que treballen per combatre la informació falsa i enganyosa sobre el canvi climàtic.

L’empresa tecnològica Kinzen és qui farà arribar els fragments de pòdcasts a l’equip investigador de la URV, encapçalat per l’investigador del Enric Aguilar. Serà informació potencialment falsa i els investigadors del centre en faran l’avaluació científica. La plataforma Verificat en publicarà els resultats en cas que els pòdcasts continguin informacions que no tinguin l’aval científic.

Centenars de milions de persones a tot el món escolten pòdcasts cada dia que tenen un impacte directe en l’opinió pública. Verificat, amb l’experiència de C3 i els actius tecnològics de Kinzen, s’encarregarà d’extreure i verificar centenars d’hores de pòdcasts en espanyol per moderar-ne el contingut.

L’International Fact-Checking Network (IFCN) ha engegat una nova campanya de subvencions per a la desinformació climàtica que donarà suport, a banda d’aquest, a vuit projectes més  de set països, inclosos França, Kenya, Romania, Polònia, l’Índia i els Estats Units. Aquest programa de subvencions posa les bases per a un treball futur per lluitar contra la desinformació que confon el públic sobre el canvi climàtic i retarda l’acció climàtica desesperadament necessària. Els beneficiaris de les subvencions presentaran el seu treball a Global Fact 9, la cimera de verificació de fets més gran del món organitzada per l’IFCN, del 22 al 25 de juny a Oslo, Noruega.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*