10/01/2018

La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus acull una exposició de fotografia científica

Les imatges d’aquesta mostra es van presentar al III Concurs de Fotografia Científica a les Xarxes Socials, organitzat per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la Universitat Rovira i Virgili

Fotografia guanyadora de la categoria general, de Joel Sánchez.

Un total de 20 fotos conformen l’exposició que es pot visitar a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus des del 15 de gener fins al 3 de febrer. La mostra la integren una selecció d’imatges que es van presentar al Concurs de Fotografia Científica a les Xarxes Socials, que des de fa tres anys organitza la Unitat de Comunicació de la Ciència de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Les fotografies es podien presentar a dues categories, micro i general, i fan referència a diferents disciplines científiques i tècniques relacionades amb la innovació, amb la divulgació científica i amb les aplicacions tecnològiques que es fan en l’àmbit de la URV.

Fotografia guanyadora de la categoria micro, de Francisco Algaba.
Fotografia guanyadora de la categoria micro, de Francisco Algaba.

En la categoria micro es poden veure imatges d’objectes d’una dimensió real, menor o igual a 1 mil·límetre i d’altres d’obtingudes mitjançant un instrument de micrografia (òptica o electrònica) o tècniques de difracció. La imatge guanyadora en aquesta modalitat correspon a Francisco Algaba, en què s’observen preadipòcits de ratolí en expansió sota el microscopi i l’autor els ha comparat irònicament —en el missatge de les xarxes—, per la similitud de la forma amb els shuriken, un arma tradicional del Japó.

La imatge guanyadora de la categoria general pertany a Joel Sánchez. La fotografia mostra la lleugeresa del grafè, ensenyant com els estams d’una flor poden suportar aerogels formats de grafè. En el missatge de les xarxes, l’autor vaticina que serà el material del futur.

El concurs, organitzat per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV, ja ha arribat a la tercera edició i les imatges es van enviar a través de Twitter o Instagram acompanyades de l’etiqueta #FotoRecercaURV2017.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*