10/05/2022

La FIRST LEGO League Reus-Tarragona arriba a l’11ª edició i recupera el format presencial

Més de 330 joves de 6 a 16 anys participaran als dos tornejos que tindran lloc aquest dissabte a la Fira de Reus. L'ETSE de la URV organitza el programa que que impulsa l'aprenentatge d'habilitats i competències STEAM perquè els joves les apliquin a la millora de les condicions de vida de les persones

La Universitat Rovira i Virgili, a través de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), organitza l’11a edició de la FIRST LEGO League a la demarcació. Enguany els tornejos  Challenge (de 10 a 16 anys) i Explore (de 6 a 9 anys) tindran lloc el dissabte 14 de maig en format presencial a les instal·lacions de Fira Reus. Hi participaran  335 joves organitzats en 51 equips procedents de 15 centres educatius de la demarcació: 196 competiran a la categoria Challenge i 139 ho faran a la modalitat Explore.

Es tracta d’un esdeveniment en què la ciència, la tecnologia i la diversió són protagonistes, alhora que promou els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora entre nenes i nens i joves. Els participants hauran de pensar i resoldre problemes reals a través de la investigació científica i, a banda, superar proves amb l’ús d’un robot construït i programat per ells mateixos.

Amb l’objectiu que es converteixi en un esdeveniment territorial, la seu s’alterna cada any entre Tarragona i Reus. El torneig compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, dels ajuntaments de Tarragona i de Reus, de la Fundació Privada Reddis i de l’empresa Applus IDIADA. L’Asociación Ingeniera Soy és l’entitat encarregada d’impulsar FIRST LEGO League a Espanya des d’aquest any. A l’Estat espanyol aquesta és la 16a edició i se celebren 27 tornejos classificatoris amb la participació de més de 2.000 voluntaris.

El repte CARGO CONNECT

FIRST LEGO League desafia cada any els joves a resoldre problemes del món real com ara el reciclatge, la gestió de l’aigua o les energies renovables mitjançant les oportunitats que ofereix la ciència i la tecnologia. Aquesta edició 2021/22, el Desafiament CARGO CONNECT convida els equips a aprendre com es transporta, classifica i lliura la càrrega a les seves destinacions, des de les grans distàncies fins a l’últim quilòmetre. I els desafia a trobar solucions perquè els sistemes de transport siguin més ràpids, eficaços i sostenibles.

Una imatge posterior a la presentació de la Lego League.

Un any més, els nens i nenes d’entre 6 i 9 any tenen el seu espai destacat en el programa: FIRST LEGO League Explore. Els equips construeixen un camió i pensen en diferents formes de transportar càrregues, exploren com es transporten els paquets a diferents llocs per tot el món, construeixen un robot amb LEGO SPIKE ESSENTIAL, creen una maqueta i mostren com es classifiquen i transporten els paquets a diferents destinacions. El dia del torneig compartiran amb els altres les seves idees, la maqueta i el que l’equip ha après, davant d’un equip de científics.

Els grans de la League Challenge es converteixen en científiques i enginyeres i pensen com a tals per explorar com es pot millorar el transport de productes. Els equips porten a terme un projecte d’innovació en què identifiquen un problema relacionat amb la millora del transport de productes, investiguen el problema i les propostes de solució, dissenyen i creen una tecnologia, equipament o mètode que pugui millorar l’enviament de càrregues, comparteixen les idees i milloren la solució i fan una presentació creativa. A més, dissenyen, construeixen i programen un robot autònom utilitzant la tecnologia de LEGO SPIKE PRIME per resoldre sobre un tauler oficial el major nombre de missions proposades.

El dia del torneig els equips defensaran els resultats del seu treball davant d’un jurat i posaran a prova el funcionament del seu robot davant d’àrbitres. Tot això ho fan a través dels valors FIRST : descobriment, innovació, impacte, inclusió col·laboració i diversió.

La majoria dels equips participants a FLL Reus-Tarragona ja han superat una fase prèvia, anomenada microFLL. Es tracta de tornejos interns que s’organitzen als centres per escollir els representants que assisteixen al torneig.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*