07/10/2019

La graduada en Enologia per la URV Judit Sabaté guanya el XIX Premi Jaume Ciurana

Durant l'acte de lliurament del guardó el Master of Wine Pedro Ballesteros ha pronunciat una conferència sobre la creació i desaparició dels terrers històrics

Impulsar una iniciativa vitivinícola a la zona de Pratdip ha estat l’eix central del projecte professional presentat per Judit Sabaté, i que juntament amb la seva trajectòria acadèmica i professional l’ha fet guanyar el premi Jaume Ciurana d’Enologia, que ha arribat a la XIX edició. Aquest reconeixement, que es va atorgar el 4 d’octubre passat, ve acompanyat d’un ajut econòmic de 3.000 euros que finança des de l’inici la consultora vitivinícola Rius&Rius, i hi poden optar tots els graduats del darrer curs d’enologia de la URV.

Judit Sabaté va presentar un projecte orientat a recuperar la producció vitivinícola a Pratdip, que s’ha anat perdent en els darrers anys. A partir de l’anàlisi del sòl de les parcel·les que la seva família conserva a la zona, aquesta iniciativa planteja la recuperació de varietats autòctones com el verdiell i veure si té prou potencial com per començar a poder vinificar per, a la llarga, introduir la zona dins de la DO Montsant o la DO Tarragona.

La premiada treballa aquests dies en la verema als cellers d’Scala Dei, i es planteja invertir els diners aconseguits amb el premi en viatjar a l’hemisferi sud per conèixer diferents formes de treballar en altres cultures vitivinícoles.

El jurat que va atorgar el premi estava format en aquesta edició per Jaume Ciurana,, com a president del jurat; Miquel Rius, de Rius i Rius Assessors; Pedro Ballesteros, Master of Wine; Joan Pedrerol, president del Consell Social i Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d’Enologia.

Durant l’acte de lliurament del premi, Pedro Ballesteros, Master of Wine, va pronunciar la conferència “Creació i desaparició de terrers històrics”. Ballesteros ha estudiat en diverses regions vinícoles, com ara Xerès, Rheingau, Borgonya, Napa i Bordeus, és columnista en publicacions de diferents països, responsable en competicions internacionals i està al consell d’administració de diferents institucions.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*