13/01/2022

La Reial Acadèmia de Doctors premia la tesi d’Anna Sánchez sobre la competència digital dels universitaris

El lliurament del reconeixement s’ha fet aquest dimecres en l’acte d’inauguració de curs de l’acadèmia

La doctora per la URV Anna Sánchez ha estat guardonada amb el premi Ignacio Larramendi, un dels guardons que lliura la Reial Acadèmia de Doctors espanyola a les millors tesis que es presenten cada any en deu categories diferents. Són treballs que s’han d’haver defensat entre l’1 de juliol del 2020 i el 31 de juliol del 2021 i que han d’haver obtingut la qualificació de cum laude.

La tesi porta per títol “La competència digital dels estudiants universitaris: conceptualització i avaluació. El cas de la URV” i va estar codirigida per la catedràtica Mercè Gisbert i l’investigador Francesc Esteve en el marc del programa de doctorat en Tecnologia Educativa.

Es tracta d’una tesi doctoral defensada la URV durant el juliol del 2020 i es que es plantejava com a objectiu dissenyar una estratègia institucional per al desenvolupament de la competència digital  dels estudiants de la URV. Per fer-ho, aquesta es va realitzar en tres fases: una primera de revisió sistemàtica de la literatura per conèixer en profunditat l’àmbit segons la literatura científica; una segona d’anàlisi del nivell de la competència digital dels estudiants universitaris de la URV; i  una tercera d’anàlisis de contingut dels plans d’estudi dels graus de la URV. A partir d’aquests tres anàlisis i amb els resultats obtinguts la tesi culmina amb la realització d’una proposta institucional per al desenvolupament de la competència digital dels estudiants universitaris.

Sánchez ha rebut el premi exaequo amb José Miguel Tomasena Glennie que va presentar la seva tesi a la UPF sobre els BookTubers.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*