28/04/2021
La sèrie de vídeos divulgatius #URVGoals estrena una segona temporada
L'objectiu d'aquest projecte és mostrar quina recerca de la URV dona resposta als objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. La iniciativa es complementa amb vídeos curts animats de la sèrie Ciència en 1 minut
L'objectiu d'aquest projecte és mostrar quina recerca de la URV dona resposta als objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. La iniciativa es complementa amb vídeos curts animats de la sèrie Ciència en 1 minut
Set vídeos completaran la segona temporada de la sèrie #URVGoals, una iniciativa divulgativa que pretén mostrar les línies de recerca de la URV que donen resposta als objectius de desenvolupament sostenible marcats per les Nacions Unides per a l’any 2030. Després d’una primera entrega que va acabar l’any passat, en aquesta segona etapa es mostraran la resta de reptes europeus que la Universitat encara amb la seva recerca. El projecte es complementa amb una nova entrega de la sèrie Ciència en 1 minut, càpsules de vídeos de curta durada que expliquen un concepte científic amb il·lustracions animades i que s’editen en català, espanyol i anglès.
Les Nacions Unides s’han fixat un total de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per al 2030 sobre els quals la recerca que es fa a la URV hi té molt a dir. Per donar-la a conèixer es va crear la temporada passada el projecte #URVGoals, una sèrie de vídeos de curta durada, pensats especialment per ser difosos a través de les xarxes socials, en què cada capítol es centra en un ODS i en el qual s’explica la recerca en què treballen investigadores i investigadors de la Universitat per contribuir assolir aquest objectiu.
El treball decent i el creixement econòmic, les ciutats i comunitats sostenibles, la innovació a les indústries i les infraestructures, la igualtat de gènere, la fi del maltractament i de totes les formes de violència o l’energia sostenible i no contaminant són alguns dels reptes que les Nacions Unides plantegen i en els quals la URV hi fa recerca. En els vídeos #URVGoals es contextualitza la problemàtica i una investigadora o investigador de la Universitat explica en què consisteix la recerca que s’està fent a la Universitat, però també amb la perspectiva global de participar en la construcció d’un món millor. Els vídeos estan subtitulats en català i espanyol per tal que puguin ser consumits a les xarxes socials sense necessitat d’activar l’àudio.
En aquesta segona temporada s’han fet sis vídeos que donen resposta als ODS que faltaven per completar els reptes per al 2030. Hi participen les investigadores i investigadors Dolors Setó, del Departament de Gestió d’Empreses; Aaron Gutiérrez, del Departament de Geografia; Mercedes Teruel, del Departament d’Economia; Alexandre Moreno, del Departament de Dret Públic; Dolors Comas, del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social i Joan Carles Bruno, del Departament d’Enginyeria Mecànica de la Universitat.
Aquesta iniciativa es complementa amb la sèrie de vídeos de divulgació científica Ciència en 1’, il·lustracions animades que expliquen en català, espanyol i anglès algun concepte científic que, en aquest cas, van relacionats amb els vídeos de la sèrie #URVGoals.
Aquests dos projectes han estat cofinançats per la Diputació de Tarragona i per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), del Ministerio de Ciencia e Innovación.
Més notícies de: Objectius de Desenvolupament Sostenible