03/05/2019

La tecnologia en els processos sanitaris centra una jornada sobre comunicació i salut

La URV acull aquesta iniciativa organitzada pel Departament d'Estudis de Comunicació en què es parlen de les experiències innovadores i dels resultats de la recerca en aquest camp

Una imatge de la taula rodona sobre la gamificació al sector sanitari.

La incorporació de la tecnologia en tots els àmbits de la vida ha influenciat, i molt, el món de la salut i ha començat a integrar-se en els processos sanitaris a diferents intensitats. Des d’aplicacions per gestionar les citacions mèdiques, a les pàgines web d’organismes oficials amb informació sanitària a disposició dels usuaris, o aplicacions i videojocs per gestionar condicions com l’ansietat o la fòbia a les alçades. són alguns dels exemples de tecnologia i salut i  comunicació. A banda, l’accés fàcil a la informació sanitària ha provocat que els pacients puguin prendre la iniciativa de buscar informació a la xarxa sobre la seva salut.

Aquest fet sumat als símptomes de col·lapse del sistema sanitari porten a diferents qüestions om ara a resoldre el paper de la comunicació en l’aplicació de solucions tecnològiques, en la  millorar la comunicació metge-pacient o en com es poden utilitzar els jocs com una eina per a que els pacients s’expressin millor. Per respondre aquestes i d’altres qüestions aquest divendres s’organitza a l’Aula Magna del campus Catalunya de la URV la jornada Comunicació i Salut: Experiències innovadores organitzada pel Departament d’Estudis de Comunicació de la URV en col·laboració amb el Grup de Recerca en Comunicació ASTERISC i la Càtedra Internacional URV-Repsol d’Excel·lència en Comunicació i amb el suport del programa de Doctorat en Antropologia i Comunicació de la URV.

Reuneix investigadors i investigadores  que actualment duen a terme recerca centrada en experiències de comunicació i salut, per tal d’ampliar el coneixement d’aquest camp d’estudi al territori. Durant aquest divendres s’han fet taules rodones i ponències sobre “La transformació digital del sector social i sanitari a Catalunya: mobilitat, model no presencial i experiència del pacient”, la “Gamificació en el sector sanitari” o “La cocreació per transformar els serveis ales persones” , entre altres.

S’hi han inscrit un centenar de persones, entre experts i interessats i s’hi han presentat 15 pòsters científics que tracten de la salut digital o salut 2.0, la promoció de la salut, l’anàlisi de campanyes sanitàries o la comunicació de la salut des del punt de vista de les organitzacions, interaccions metge-pacient, entre altres.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*