06/06/2017

La URV col·labora en la recuperació de l’elaboració del vi a Fuerteventura

Francesca Fort, investigadora del grup TECNENOL, dóna suport a la sortida del primer vi d’aquesta illa que sota la DOP Islas Canarias

Dues imatges de la vinya de la finca "El Sobrado de Betancuria" de Fuerteventura.

Fuerteventura recupera la tradició de l’elaboració de vi i torna a confiar amb el grup de recerca en tecnologia enològica de la URV (TECNENOL) perquè continuï en la recerca de les varietats autòctones, una vegada ja ha caracteritzat les de Lanzarote i la Gomera. De moment la professora Francesca Font, que és la responsable de la caracterització varietal d’aquest grup de recerca, ja ha estat a Fuerteventura invitada pel Cabildo per impartir una conferència sobre caracterització e identificació de les vinyes ancestrals d’aquesta illa de l’arxipèlag canari i per intercanviar impressions amb els viticultors de la zona sobre la identificació varietal.

D’esquerra a dreta: Francesca Fort, professora de la URV; Marcial Morales, president del Cabildo de Fuerteventura; Juan Estárico, conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, i Juan Manuel Brito gestor de l’Associació de Viticultors de Fuerteventura.

Els documents històrics apunten que a Fuerteventura és possiblement on es va elaborar el primer vi de les Illes Canàries. Després de centenars d’anys  torna a recuperar la tradició amb un nou vi de la DOP Islas Canarias però amb l’objectiu de crear una denominació d’origen pròpia. Per això els cal identificar i recuperar les varietats autòctones, fet pel qual necessiten el suport dels investigadors de la URV que poden analitzar les varietats que se sap que existeixen i trobar si n’hi ha alguna de pròpia.

El grup de recerca TECNENOL posseeix la base de dades de perfils genètics més important de l’estat espanyol, amb 1.300 entrades que corresponen a uns 700 perfils genètics obtinguts mitjançant la tècnica dels microsatèl·lits o SSR (Simple Sequence Repeats) que són seqüències d’ADN en les que un fragment es repeteix de manera consecutiva.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*