19/06/2019

La URV entra per primer cop al rànquing QS de les millors universitats del món

Es troba en la posició 701-750 de les més de 18.500 universitats que hi ha al món, mil de les quals formen part del rànquing. És la sisena universitat catalana i la 21a de l’Estat espanyol

La URV ha entrat a formar part, per primera vegada, del QS World University Rankings (edició 2020), que des del 2004 elabora la consultora internacional QS Quacquarelli Symonds. Hi arriba en la posició 701-750 de les 1.000 que formen part d’aquesta llista que avalua les millors universitats. Segons la base de dades de World Higher Education Database, al món hi ha més de 18.500 universitats. En aquesta darrera edició del rànquing, l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) es manté en el primer lloc per vuitè any consecutiu, seguit de la Universitat d’Stanford i la de Harvard.

QS utilitza sis indicadors per elaborar el prestigiós rànquing: la reputació acadèmica, basada en una enquesta que es realitza a més de 94.000 acadèmics (40% del total de la puntuació); la reputació des del punt de vista dels qui donen feina, basada en les respostes d’una enquesta a 44.000 ocupadors sobre la relació entre institució i l’ocupabilitat dels graduats (10%); les citacions per investigador, que mesura l’impacte de la recerca dividint el nombre de citacions rebudes en un període de cinc anys entre el nombre de professors d’una institució (20%); la ràtio professor/estudiant (20%); la ràtio de professors internacionals (5%), i la ràtio d’estudiants internacionals (5%). La Universitat ha entrat al rànquing en obtenir puntuació en tres d’aquests sis indicadors.

La URV ha obtingut una puntuació global de 15,2-16,6 i entra a formar part d’aquesta llista en la posició 701-750, que comparteix amb la Universitat d’Alacant. És una de les tres universitats de l’Estat que s’hi incorporen a aquesta classificació per primera vegada, junt amb la IE University i la mateixa Universitat d’Alacant.

Únicament es mostren els indicadors en els qual la institució ha arribat als mínims requerits. Font: QS World University Rankings

Add a related post

L’indicador en què la URV ha obtingut una millor puntuació és en citacions per investigador (32,2 punts), que la col·loca en el rànquing global en la posició 415 si es té en compte exclusivament aquest indicador.

La Universitat Rovira i Virgili és una de les 27 institucions de l’Estat espanyol incloses  en aquesta relació i es troba en la 21a posició a l’Estat i en la sisena entre les universitats catalanes que en formen part. Aquest any s’hi apleguen 400 institucions europees.

Rànquing global

Resultats de la URV

Print Friendly, PDF & Email