27/02/2019

El rànquing QS situa la URV entre les 300 millors en química i entre les 400 més reconegudes en ciències materials

Per segon any consecutiu la Universitat Rovira i Virgili apareix en el QS World University Rankings by Subject i millora el seu posicionament internacional respecte l'edició anterior

En els àmbits de química i ciències materials, la Universitat ha obtingut un bon posicionament internacional, segons el QS World University Rankings by Subject 2019. Aquesta classificació estableix el rendiment de cada universitat en cinc àrees de coneixement: Arts i Humanitats, Enginyeria i Tecnologia, Ciències de la vida i Medicina, Ciències Naturals i Ciències Socials, i ha avaluat 48 disciplines en aquesta edició. L’any passat la Universitat Rovira i Virgili va entrar per primera vegada en la història d’aquest rànquing, posicionant-se entre les 450 millors del món en l’àmbit de la química, i ara, per segon any consecutiu, torna a tenir presència en el mateix àmbit però millorant el seu posicionament i situant-se entre les 300 primeres a nivell mundial. En l’edició d’enguany el rànquing reconeix per primer cop la Universitat en l’àmbit de Ciències Materials, en què la situa entre les 400 primeres del món. En aquestes disciplines només accedeixen les 500 millors institucions de totes les que s’avaluen.

L’organització Quacquarelli Symonds ha fet pública l’edició 2019 del rànquing aquest dimecres. Per fer la classificació s’han utilitzat quatre indicadors. Els dos primers són enquestes globals a  acadèmics i empresaris de tot el món, en què s’avalua la reputació internacional de les institucions. Els altres dos indicadors mesuren l’impacte de la recerca a través de les citacions que reben les publicacions -l’indicador en què la disciplina de Química a la URV ha tret la puntuació més alta- i l’índex H, que mesura tant la productivitat com l’impacte de la feina publicada per un científic. Pel que fa al pes dels indicadors en l’establiment de la puntuació global el que en té més és la reputació acadèmica, amb un 40% del global, mentre que els altres tres tenen un pes del 20% cadascun.

Per aparèixer a la classificació per disciplina la institució ha d’oferir estudis de grau i postgrau, superar una puntuació mínima en els indicadors de reputació acadèmica i empresarial i superar, en el cas de Química, les 110 publicacions indexades a Scopus en els darrers cinc anys.

Les universitats més ben posicionades al món en un major nombre de disciplines són les Universitats de Harvard, d’Standford, de Cambridge i l’Institut Tecnològic de Massachusetts.

Per a més informació: QS World University Rankings by Subject 2019

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*