05/04/2017

La URV és la 76a millor universitat del món de menys de 50 anys segons Times Higher Education

El "Young University Ranking", de la revista Times Higher Education, ha situat la URV en la 76a posició de la llista de les 200 millors universitats del món de menys de cinquanta anys d’antiguitat

La URV es consolida en aquest rànquing en el qual a partir d’aquest any hi tenen cabuda les 200 universitats –fins ara eren 150- d’arreu del món de menys de 50 anys de vida, que han tret millor puntuació en tretze indicadors relacionats amb cinc categories: docència (entorn d’aprenentatge), recerca (volum i reputació), citacions (impacte dels treballs publicats), internacionalització (del personal, estudiants i professors) i transferència de coneixement i innovació, cadascuna de les quals té un pes específic a l’hora de fer la suma total.

En comparació amb l’edició del 2016, aquest any la URV ha pujat set posicions al rànquing (de la 83a a la 76a), ja que ha tret major puntuació en tots els indicadors i ha incrementat en 2,7 punts la valoració global.

La URV es troba en el tercer lloc de les universitats catalanes per darrere de la UPF (17a) i la UAB (18a) i a la quarta posició de l’estat espanyol, per darrere d’aquestes dues universitats catalanes i de la Universitat Autònoma de Madrid, que es troba a la posició 66.

Enguany, el rànquing ha inclòs una anàlisi de les universitats en comparació amb les institucions més properes a la seva edat. De les tres classificacions (Generació X, Generació Y i Millenials), la Universitat s’ha situat, dins de la Generació Y (creades entre el 1986 i el 1999), en la posició número 24.

En aquesta edició s’ha reequilibrat la metodologia, ja que es dóna menys puntuació a la reputació que en les anteriors per reflectir les característiques especials de les universitats més joves. De fet, aquesta classificació mostra que, els qui formen part de la llista, han aconseguit un gran impacte en àrees com docència, recerca i transferència de coneixement, en contrast amb les institucions tradicionals que sovint han tingut molt més temps per acumular reputació.

La primera edició del rànquing, anomenada “100 under 50”, es va publicar al maig del 2012 amb l’objectiu de demostrar que era possible l’excel·lència en un període de temps relativament curt. Enguany, en primera posició s’ha situat l’Escola Politècnica Federal de Lausana (fundada el 1969), que es manté en primer des del 2015. En aquest rànquing hi ha representades universitats de 48 països d’arreu del món. El Regne Unit és qui hi té més institucions representades (27) seguit d’Austràlia (23), França (16), Espanya (15) i Alemanya (11).

Times Higher Education és una revista setmanal editada a Londres especialitzada en Educació Superior. És la publicació britànica d’aquest tipus més important i ha esdevingut una referència internacional. Amb el suport d’Elsevier, a través de la base de dades d’Scopus, elabora una sèrie de rànquings internacionals d’universitats.

Més informació

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*