09/06/2021

La URV millora posicions i se situa entre les 750 millors universitats del món segons el rànquing QS

És la sisena universitat catalana i la 20a de l’Estat espanyol. De les prop de 20.000 universitats que hi ha al món únicament 1.300 formen part del rànquing

La URV forma part per tercer any consecutiu del QS World University Rankings (edició 2022), que des del 2004 elabora la consultora internacional QS Quacquarelli Symonds i avalua les millors universitats del món. Se’l considera un dels tres rànquings universitaris més prestigiosos del món, al costat del de Xangai (ARWU) i el del Times Higher Education (THE).

La URV  es posiciona en els llocs 701-750 de les aproximadament 1.300 que formen part d’aquesta llista, un lloc que comparteix amb la Universitat del País Basc i la de Santiago de Compostela. La Universitat es troba en la 20a posició a l’Estat espanyol i en la sisena entre les universitats catalanes -públiques i privades- que hi apareixen.

L’indicador en què la URV ha obtingut una millor puntuació és el de citacions per investigador (41,7 punts), que la col·loca en el rànquing global en la posició 333 si es tingués en compte exclusivament aquest indicador. També es troba entre les 500 primeres en l’indicador de la ràtio d’estudiants internacionals (25,2 punts).

QS utilitza sis indicadors per elaborar el rànquing: la reputació acadèmica, basada en una enquesta que es realitza a més de 130.000 acadèmics (40% del total de la puntuació); la reputació des del punt de vista dels qui donen feina, basada en les respostes d’una enquesta a 75.000 ocupadors sobre la relació entre institució i l’ocupabilitat dels graduats (10%); les citacions per investigador, que mesura l’impacte de la recerca dividint el nombre de citacions rebudes en un període de cinc anys entre el nombre de professors d’una institució (20%); la ràtio professor/estudiant (20%); la ràtio de professors internacionals (5%), i la ràtio d’estudiants internacionals (5%)..

En aquesta darrera edició del rànquing, l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) es manté en el primer lloc per desè any consecutiu, seguit de la Universitat d’Oxford i la d’Stanford i la Cambridge, que comparteixen la tercera posició.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*