03/02/2022

La URV participa en el projecte europeu Hi-Teach i col·labora en el disseny de la formació en TIC per a docents universitaris

El projecte involucra universitats i centres de formació i d’innovació de cinc països europeus. Des de la URV es contribuirà amb el disseny i desenvolupament de la formació i dels recursos educatius amb la creació de píndoles de vídeo formatius

L’emergència de la Covid-19 ha obligat les universitats del món a migrar del model d’ensenyament presencial a la modalitat en línia. En aquesta nova normalitat digital postpandèmia els docents universitaris han d’aplicar recursos audiovisuals i jocs en la seva pràctica educativa a distància per a assegurar l’aprenentatge inclusiu, interactiu, flexible, accessible i personalitzat.

El projecte Hi-Teach: A new trainer teaching framework in the post-covid era involucra universitats i centres de formació i d’innovació tecnològica de cinc països europeus (Eslovènia, Grècia, Itàlia, Polònia i Catalunya). La URV, a través del  grup de recerca Social & Business Research Laboratory amb la investigadora del Departament de Gestió d’Empreses, Teresa Torres, com a responsable del projecte, contribuirà al disseny i al desenvolupament de la formació i dels recursos educatius, col·laborant en la creació de píndoles de vídeo formatius. La formació dissenyada es difondrà perquè pugui arribar a docents universitaris en diversos contextos acadèmics, geogràfics i culturals.

Aquesta col·laboració europea aposta pel disseny d’una formació innovadora dirigida a docents universitaris tenint com a meta el desenvolupament de la seva competència digital i metodològica (hi-Teach skills). En la formació els docents universitaris es familiaritzaran amb el disseny i l’avaluació del procés d’ensenyament-aprenentatge en els cursos en línia i adquiriran experiència amb l’aprenentatge basat en jocs, la metodologia de Movie Education (©CONFORM) i els principis del disseny instruccional.

En el projecte hi participen les següents universitats a banda de la URV; Università Ca’ Foscari, University of Social and Political Sciences of Panteion, Poznań University of Economics and Business, University of Salern, University of Ljubljana, Università Politecnica delle Marxi, University of Peloponnese, University of Patres, University of Primorska i les empreses CONFORM S.c.a.r.l. i Formació i Education Integral (FEI).

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*