16/03/2021

La URV participa en el projecte europeu INPACT de cocreació d’eines per al sector cultural

Investigadores, artistes i gestors culturals es formaran en qüestions relacionades amb les transicions digital, ecològica, socioeconòmica i democràtica actuals que afecten el sector cultural

Públic aplaudint a una actuació en directe. Foto: Hayley Catherine a Unsplash 

Es tracta del projecte INPACT – Innovative Partnership for Artistic and Cultural Transition, coordinat per l’entitat sociocultural Les Têtes de l’Art, de Marsella, i en el qual també hi participa la URV amb el grup de recerca en comunicació Asterisc. Aquesta aliança de coneixement innovadora dissenyarà eines i mètodes per a artistes i agents culturals que s’enfronten a una creixent inestabilitat social i econòmica a la majoria de països europeus. La crisi actual de la covid-19 afeblirà encara més les seves condicions laborals i de vida en els propers anys.

Per abordar aquesta problemàtica del sector cultural – important per a la cohesió social -, un equip d’organitzacions de França, Espanya, Itàlia, Grècia, Hongria i Lituània desenvolupen un conjunt d’eines de mètodes i habilitats per a artistes i organitzacions culturals. Des de la URV es treballarà amb aquests agents culturals en solucions viables per afrontar les transicions social, econòmica, ambiental, digital i democràtica actuals, per garantir un futur més prometedor en el sector cultural. El paper de la URV en el projecte és desenvolupar la metodologia de cocreació, l’organització de formacions i tallers sobre els diferents temes, i la realització d’una websèrie.

Primera reunió del consorci, format per agents culturals i de recerca a França, Espanya, Grècia, Lituania, Hungria i Itàlia (Foto: captura de pantalla de la reunió Zoom)

Aquesta iniciativa, finançada pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea, s’implantarà fins a l’octubre 2022. El projecte INPACT compta amb l’experiència prèvia de la xarxa ROOTS & ROUTES  que porta més de 15 anys treballant per a artistes i organitzacions culturals arreu d’Europa, oferint escenaris, mobilitat internacional i formació.

Twitter @InpactProject, Instagram @InpactProject

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*