28/02/2019

La URV porta tallers de química i d’educació al Youth Mobile Festival

Ha estat aquest dimecres a l’estand de la Nit Europea de la Recerca, un espai han compartit les universitats catalanes. És la primera vegada que la URV participa en aquest festival

“Programar per pensar i educar” , és el nom del taller que han portat al Ypmo les investigadores del grup de recerca Arget.

El YoMo, el major festival dedicat a la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, l’art, el disseny i les matemàtiques per a joves ha comptat enguany amb la presència d’investigadors i investigadores de la URV, concretament de la Facultat de Química i de la Facultat de Ciències d’Educació i Psicologia a través del grup de recerca Arget.

Des de dimarts i fins divendres més de 22.000 estudiants i educadors passen per aquest festival que s’organitza en paral·lel al Mobile World Congress. Aquest és el primer any en què la URV hi  ha estat present junt amb altres universitats i instituts de recerca catalans que comparteixen el projecte de la Nit Europea de la Recerca.

Tallers de la Facultat de Química al Yomo.

Des de la Facultat de Química s’hi ha portat dos tallers experimentals, un sobre la  “Química a la vida quotidiana” i un altre sobre “Científiques: passat i present”, que a més de contribuir a fer visibles les dones que han contribuït a avançar en els diferents àmbits de la ciència (Química, Física, Biologia, Matemàtiques i Computació). De la seva banda, les investigadores del grup de recerca Applied Research Group in Education and Technology, de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia hi ha desenvolupat el taller titulat “Programar per pensar i educar” en què han experimentat amb els participants les habilitats del segle XXI a través de la introducció a la programació Scratch, que impulsa la creativitat dels estudiants, el pensament crític i la col·laboració en diverses disciplines.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*